vestnik

(VIDEO IN FOTO) Staša in Theo na sanjskih Bahamih: "Živijo za danes in tako tudi zapravljajo"

Vida Toš, 19. 7. 2018
Theo Karas
Bahami, ki jih obkroža Karibsko morje, so znani po sanjskih plažah s kristalno čisto vodo, ki je tudi v živo točno takšna kot na fotografijah.
Aktualno

Staša Horvat in Theo Karas se tokrat javljata neposredno z rajskih otokov.

Moje sanje so se končno uresničile - prispela sem na Bahame!


Njihove sanjske plaže, neverjetno čista voda in čudovita narava so me očarale že dolgo časa nazaj in komaj sem čakala, da si jih ogledam še v živo.
Bahame sestavlja kar 700 otokov, od katerih jih je poseljenih zgolj 30. Kar 92% prebivalstva je tukaj temnopoltega.
Bahamčani imajo dobre plače - služijo okrog 600 dolarjev na teden. Ker so Bahami davčna oaza, ne plačujejo davka od plače. Kakorkoli, tukaj zapravljajo denar kot nikjer drugje. Kot sami pravijo, živijo za danes in tako tudi zapravljajo. Takoj ko dobijo denar, ga v nekaj dneh tudi porabijo. Nepremičnine in avti so tu izjemno dragi. Cene najemnine se gibljejo okrog 700 € za mesec dni.

5753f6c0eb2a7aa046289dc1523d90b1
Theo Karas
Na Bahame smo prileteli s kratkim 55 minutnim letom iz Miamija čez slavni Bermudski trikotnik.


Bahami, ki jih obkroža Karibsko morje, so svetovno znani po sanjskih plažah s kristalno čisto vodo, ki je tudi v živo točno takšna, kot na fotografijah. Vidljivost pod vodo seže neverjetnih 61 metrov globoko, zato se je tu razvil tudi izjemen turizem potapljanja in drugih dejavnosti, povezanih s tem.

f3de0521acfc0932bd30b7cf992e745d
Theo Karas
Bahami, ki jih obkroža Karibsko morje, so znani po sanjskih plažah s kristalno čisto vodo, ki je tudi v živo točno takšna kot na fotografijah.


Na Bahame sva priletela s kratkim, 55 minutnim, letom iz Miamija čez slavni Bermudski trikotnik. Nahajava se v prestolnici Bahamov - otoku Nassau.
Zadnjih sedem dni sva preživljala v "Downtown Nassau". Najina najljubša plaža zaenkrat v tem delu je Junkanoo beach. Je umirjena, odlična za plavanje in dobra tudi za potapljanje, saj lahko vidiš ogromne želve, skate in veliko čudovitih barvnih rib. Voda je kristalno čista. Plažo obkroža veliko barov in mini restavracij, kjer kuhajo lokalne dobrote.
##YOUTUBE-https://youtu.be/HSg9Kno7UAU{/youtube_center_ozko}
Bahame občasno prizadenejo hurikani, katerih sezona traja od junija do novembra. Na srečo niso pogosti in tudi opozorila so vedno dana vnaprej, tako da glede tega ni skrbi. Vreme je nenehno sončno in zelo vroče.

9cf52d55babf40f6826f5dc6d07df1ee
Theo Karas
Vidljivost pod vodo seže kar neverjetnih 61 metrov globoko, zato se je tu razvil tudi izjemen turizem potapljanja.


Za primerjavo, kakšne so cene tukaj, naj naštejem nekaj primerov:
prevoz, dolg 6 kilometrov - 12 €, ananasov frape - 5 €, borovničev mafin - 5 €, kosmiči Cini Minis - 6 €, šampon za lase - 10 €, Twix in Snickers čokoladica - 5 €.
Jutri se odpravljava na drugi otok - Rajski otok (Paradise island), kjer so med drugim snemali tudi Pirate s Karibov.
Se nadaljuje ...

e0a34d1b3e535b1fa765042d528fbbdd
Theo Karas
Staša Horvat in Theo Karas na Bahamih.

{youtube_center_ozko}https://youtu.be/x_Ndrw7x5Mw##

staša in theo blog