vestnik

(VIDEO) Prekmurski navijači številčni doma in v gosteh

Vestnik, 14. 8. 2018
Srečanje med Beltinci in Rogaško si je ogledalo 500 gledalcev.
Aktualno

Da ima pokrajina ob Muri res zveste in strastne nogometne navdušence, kažejo tudi podatki o obiskanosti tekem. V prvi slovenski nogometni ligi je na vrhu NŠ Mura, z dobrim obiskom pa se lahko pohvalita tudi drugoligaška predstavnika Nafta 1903 in ND Beltinci. 

V 1. krogu 1. SNL, ko se je Mura po petih letih zopet predstavila med prvoligaško druščino, je bilo na Fazaneriji 2300 gledalcev. To je bilo največ v tistem krogu. Za primerjavo, tekmo med Rudarjem in Mariborom si je ogledalo 1200, tekmo med Gorico in Olimpijo pa 1000 gledalcev. 2. krog je postregel z derbijem med Mariborom in Muro. To je do sedaj najbolj obiskana tekma v tem tekmovanju, saj si je dogajanje na zelenici v živo ogledalo 5800 ljubiteljev nogometa.

54121b38d4e8e833af5679bb2d38bf25
Rok Horvat
Prva tekma je dodobra napolnila Fazanerijo.




Fazanerija je bila najbolje obiskana tudi v 3. krogu, ko so se v Murski Soboti z visokim porazom opekle Domžale. Kot lahko vidite v spodnjih videoposnetkih, se zvesti navijači v lepem številu odpravljajo tudi na gostujoče tekme. Tako je bilo včeraj v Velenju skupno 850 gledalcev, in če ste si tekmo morda ogledali po televiziji, ste navijače črno-belih lahko tudi dobro slišali. Muraše so z vzkliki in navijanjem bodrili in vzpodbujali skozi celotno tekmo. Kot že znano, se slednja sicer ni končala srečno, a navijače to ni odvrnilo od končnega aplavza. V 4. krogu 1. SNL je bila tekma med Rudarjem in Muro druga najbolj obiskana, več gledalcev se je zbralo le v Ljudskem vrtu, kjer je gostovala Gorica.


Glasno tudi v Lendavi in Beltincih

Če pogled preusmerimo še na drugoligaško doganje, lahko iz podatkov razberemo, da so tudi tu najboljši obiski prav na tekmah prekmurskih predstavnikov. Največ gledalcev med vsemi srečanji v 1. krogu se je zbralo v lendavskem športnem parku, kjer si je srečanje med Nafto in Kalcerjem iz Radomelj ogledalo 350 ljudi. V 2. krogu, ko so pred domačo javnostjo prvič zaigrali tudi žuto-plavi, pa je bil obisk najvišji ravno v Beltincih. Tekmo, katero so domačini sicer izgubili proti Rogaški, si je ogledalo 500 gledalcev. Ta številka pa je do izteka 2. kroga v 2. SNL tudi najvišja.



nogomet navijači obiskanost tekem