vestnik

Vina Puklavec prejela 13 medalj na mednarodnem ocenjevanju

I.B., 28. 5. 2018
Matjaž Tavčar
Vinska klet Puklavec Family Wines uspešna na mednarodnem ocenjevanju.
Aktualno

Vinska klet Puklavec Family Wines je na mednarodnem vinskem ocenjevanju Decanter World Wine Awards dobila 13 priznanj, kar je največ doslej. Pet vin je prejelo srebrne medalje, med njimi renski rizling in sivi pinot iz blagovne znamke Jeruzalem Ormož. 

V zadnjih treh letih je vinska klet na omenjenem ocenjevanju osvojila 29 medalj. Kot pravijo, je še posebej zanimivo in pravzaprav redkost v Sloveniji, da se med nagrajenimi najdejo tudi vina, ki jih lahko kupci zasledijo v vsaki bolje založeni trgovini in uživajo v potrjeni kakovosti vina.



Direktor in glavni enolog Mitja Herga je ob uspehu vinske kleti povedal:»Veseli smo, da vsako leto prejmemo večje število medalj na Decanterju. Prav konstantnost je dokaz, da izpolnjujemo vizijo Vladimirja Puklavca in hkrati dajemo zaobljubo ljubiteljem vina– pridelovati najboljše vino. Zasluga gre mojim sodelavcem, ki z izjemno pozornostjo in predanostjo prispevajo k vrhunski kvaliteti, vse od vinograda, do dela v kleti, kjer z modernim pristopom nadgrajujemo tradicijo vinarske proizvodnje.«

8b73b0513a5380e18e6830344b2f8284
Andrej Petelins_ek
Vina so v zadnjih 3 letih prejela 29 medalj.


Matjaž Tavčar
Vinska klet Puklavec Family Wines uspešna na mednarodnem ocenjevanju. 
Vinska klet Puklavec Family Wines mednarodno ocenjevanje