vestnik

Vinjen in brez vozniškega dovoljenja vozil otroka v avtu

Vestnik, 5. 2. 2019
Pixabay
Aktualno

Pomurski policisti so v zadnjih dneh beležili dva primera neodgovornega ravnanja staršev v cestnem prometu

Vinjen voznik z nepripetim otrokom v Sebeborcih
Policisti postaje prometne policije Murska Sobota so minuli petek, malo pred 21. uro v naselju Sebeborci ustavili voznika osebnega avtomobila. Pri kontroli je bilo ugotovljeno, da voznik kaže znake alkoholiziranosti, zato je bil odrejen preizkus, kateri je pokazal 0,73 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Prav tako je bilo ugotovljeno, da je na sprednjem sedežu v vozilu sedel 3,5 letni otrok, ki med vožnjo v vozilu ni bil zavarovan z zadrževalnim sistemom. Zoper 32-letnega voznika bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.


Vinjen, brez vozniškega dovoljenja z otrokom v Gornji Radgoni
Policisti PP Gornja Radgona so včeraj, malo po 17.uri v Gornji Radgoni ustavili voznika osebnega avtomobila, ki je z vozilom močno vijugal po cestišču. Pri kontroli je bilo ugotovljeno, da kaže očitne znake alkoholiziranosti, zaradi česar mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, kateri je pokazal 0,81 mg/l alkohola v izdihanem zraku.
Pri preverjanju dokumentov je bilo ugotovljeno, da voznik ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja, zaradi česar mu je bil osebni avtomobil zasežen. V vozilu se je na zadnjem sedežu kot potnik nahajal 3,5 letni otrok. Zoper 43-letnega voznika bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.
Vse udeležence v cestnem prometu pozivajo, naj za volan sedejo le trezni. Še posebej odgovorno naj ravnajo pri udeležbi otrok v vozilu. Če bodo uživali alkoholne pijače, naj se ne odločajo za vožnjo v cestnem prometu, vozilo naj vozi oseba, ki ni uživala alkoholnih pijač.

Profimedia