vestnik

Na mednarodnem pekarskem tekmovanju v Avstriji so osvojili tri medalje

Vestnik, 10. 4. 2020
Aleš Cipot
Borut Perkič iz pekarne Vitapek.
Aktualno

Med 3. in 5. marcem je v avstrijskem Linzu potekalo 19. mednarodno tekmovanje v peki kruha, na katerem je s svojimi izdelki sodelovala tudi brezglutenska pekarna Vitapek.

Rezultati tekmovanja so pokazali, da so s svojimi izdelki osvojili kar tri medalje. Zlato odličje je s skupno sto točkami osvojil kruh Vital gluten free, srebrno medaljo z osvojenimi 89 točkami so prejeli za štručke s chia semeni, bronasto medaljo z osvojenimi 75 točkami pa za bele štručke.

vitapek, pekarsko-tekmovanje, lin-chin-hsiang
Osebni arhiv
Na mednarodnem pekarskem tekmovanju v avstrijskem Linzu so za svoje izdelke prejeli tri medalje.

vitapek, pekarsko-tekmovanje, lin-chin-hsiang
Osebni arhiv
Na mednarodnem pekarskem tekmovanju v avstrijskem Linzu so za svoje izdelke prejeli tri medalje.

Kot še lahko preberemo na spletni strani omenjenega tekmovanja, je Vitapekov kruh Vital osvojil posebno nagrado, in sicer v kategoriji naj udeleženca iz sosednje države. 

vitapek, pekarsko-tekmovanje, lin-chin-hsiang
Osebni arhiv
Na mednarodnem pekarskem tekmovanju v avstrijskem Linzu so za svoje izdelke prejeli tri medalje.

Tekmovanje v peki kruha, na katerem so sodelovali najboljši obrtniki iz Avstrije in sosednjih držav, je bilo sicer razdeljeno v deset različnih kategorij, v vsaki kategoriji pa je bilo posebej določeno, kaj bo komisija ocenjevala. Med drugim so ocenjevali vonj, okus, aromo, videz, obliko in uporabnost izdelka ter ustvarjalnost pekarskih mojstrov. Vsak pekovski izdelek je sicer lahko osvojil največ sto točk.

Vitapek brezglutenska-pekarna nagrada