vestnik

Vlada podala soglasje k imenovanju direktorja SBMS

Vestnik, 25. 3. 2021
Aleš Cipot
Daniel Grabar
Aktualno

Vlada je podala soglasje k imenovanju Daniela Grabarja za direktorja Splošne bolnišnice Murska Sobota za mandatno obdobje štirih let.

Kot smo že poročali, je svet zavoda SBMS 23. februarja na seji soglasno potrdil Daniela Grabarja za novega direktorja. Včeraj je soglasje k temu dodala še vlada. Grabar je ob tem dejal, da trenutne epidemiološke razmere zahtevajo izredno prilagodljivost tako s strategijo izhoda iz izrednih razmer kot strategijo obvladovanja možnih naslednjih valov. »Sicer bo tudi na podlagi izkušenj iz časa epidemije potreben premik v smeri še odločnejše osredotočenosti na paciente za zagotavljanje potreb, obvladovanje čakalnih dob ter zagotavljanje nepogrešljivih storitev in novosti pri zdravljenju,« pojasnjuje. Dodaja, da bodo temelji zagotavljanja finančne vzdržnosti poslovanja bolnišnice še trdneje postavljeni na posamezne funkcionalne enote s pristopom spremljanja finančne učinkovitosti oddelkov ali dejavnosti, s skupnim iskanjem rešitev poslovno manj uspešnih dejavnosti.

0f9c8aef9e9ec0031534466b355d5105
A. Nana Rituper Rodež
Daniel Grabar bo mandat prevzel od Bojana Korošca

Izpostavlja še, da bodo med zaposlenimi izgrajevali pripadnost bolnišnici, ne le na podlagi dosežkov med epidemijo, temveč tudi z doslednejšim zagotavljanjem profesionalnih odnosov, izboljšanjem komuniciranja in iskanjem rešitev za spodbudno okolje. »Prizadevanjem za izboljšanje kakovosti in varnosti bomo dali več sistematičnosti s širšim vključevanjem zaposlenih in poglabljanjem znanj. Krepili bomo znanstveno-raziskovalne in pedagoške dejavnosti v bolnišnici z nadaljnjo usmerjenostjo v zagotavljanje finančnih virov in krepitev strokovne prisotnosti v regiji. Nadgrajevanje informacijske tehnologije bo pospremljeno z novimi poenostavljenimi rešitvami za hitro dostopanje do podatkov, dosledneje bomo opolnomočili srednji vodstveni kader s prevzemanjem odgovornosti za poslovne in strokovne odločitve,« je prednostne naloge naštel Grabar. Dodaja tudi, da bodo pri odločitvah in seznanjanju s spremembami še naprej vključeni sindikati v bolnišnici, več sodelovanja bo s strokovnimi organizacijami, zbornicami in društvi v zdravstvenem sistemu, nadgradili bodo sodelovanje z lokalno skupnostjo. 

sbms soglasje direktor