vestnik

Vodovod na desnem bregu: Ljutomerski svetniki za izredno sejo

Vestnik.si, 29. 6. 2019
Nataša Juhnov
Zaradi vode je "vroče" v Prlekiji.
Aktualno

Svetniki SD, SMC, DeSUS, SDS, NSi, SLS in LMŠ ljutomerskega občinskega sveta so na županjo Olgo Karbo v petek naslovili poziv, naj v sedmih dneh skliče sejo sveta.

Zapleti v sistemu C pomurskega vodovoda (desni breg reke Mure) so dobili novo dimenzijo. Svetniki SD, SMC, DeSUS, SDS, NSi, SLS in LMŠ ljutomerskega občinskega sveta so na županjo Olgo Karbo v petek naslovili poziv, naj v sedmih dneh skliče sejo sveta. »Kljub našim pozivom iz meseca januarja, da naj nam Občina verodostojno predstavi problematiko sistema C Pomurskega vodovoda in kljub našim kasnejšim poskusom, da to temo uvrstimo na dnevni red katere od rednih sej Občinskega sveta Občine Ljutomer (doslej so bile štiri), ste, kot že ničkolikokrat, stvari, povezane z novim pomurskim vodovodom, samovoljno pripeljali do absurda,« so v zahtevi za sklic zapisali svetniki.



Nejevoljo je svetnikom povzročila poteza občine, kot so se še zapisali svetniki pod poziv za sklic seje, da »ste v skupščini Javnega podjetja (JP) Prlekija zamenjali predstavnika Občine Ljutomer in brez tega, da bi za mnenje o vaši nameri razreševanja direktorja JP Prlekija zaprosili občinski svet, kakor to izhaja iz ustanovnih listin omenjene skupne družbe občin na desnem bregu Mure, ste z razrešitvijo dozdajšnjega in z imenovanjem vršilca dolžnosti direktorja JP Prlekija med ustanoviteljice družbe, med tam zaposlene in med občanke in občane vnesli nemajhno zmedo«.


Kot so še zapisali pobudniki seje, »nujne vsebine že dva meseca čakajo na obravnavo, več odlokov bi že zdavnaj moralo biti v drugem branju, nerešene ostajajo tudi pomembne premoženjsko-pravne zadeve, ki vplivajo na razvoj naše skupnosti«. Zato zahtevajo, da ljutomerska županja Olga Karba na podlagi 25. člena poslovnika Občine Ljutomer najkasneje v roku sedmih dni skliče 5. redno sejo Občinskega sveta Občine Ljutomer, v kolikor pa tega Karbova ne bo storila, bodo svetniki na podlagi 22. člena poslovnika izredno sejo sklicali sami.

ljutomer vodovod Olga Karba prlekija