vestnik

Vodstvo soboške bolnišnice: Delamo v skladu z navodili NIJZ

Vestnik/STA, 3. 4. 2020
Marina Vrbnjak
Štirinajst članov medicinskega osebja je v domači izolaciji.
Aktualno

Iz soboške bolnišnice so sporočili, da dosledno upoštevajo vse ukrepe in navodila, povezane z novim koronavirusom, tudi samoizolacijo.

Kot smo že poročali, so pred dnevi v Splošni bolnišnici Murska Sobota na zdravljenje zaradi hudih poškodb prsnega koša sprejeli bolnika, pri katerem je prvo testiranje na okužbo s koronavirusom bilo negativno, drugo, ki so ga opravili v Mariboru, pa pozitivno. Po tej informaciji so v bolnišnici ravnali v skladu z navodili in 14 članov medicinskega osebja, ki je bilo v stiku s pacientom, poslali v domačo izolacijo.

Iz bolnišnice so danes v ta namen posredovali še nekaj pojasnil. Glede upoštevanja samoizolacije je vodstvo bolnišnice zapisalo: "Za določene delavce, ki so nepogrešljivi za organizacijo zdravstvene oskrbe v enoti covid-19, predvsem zdravnike, ki sodelujejo v skupini, odgovorni za organizacijo, in pri katerih je bil rezultat testiranja negativen ter nimajo nobenih simptomov okužbe, je bilo v skladu z navodili NIJZ izdano določilo."


V skladu z njim se z uporabo ustrezne zaščitne opreme določeni delavci lahko udeležijo sestanka omenjene skupine, v kakršno koli klinično delo pa se ne vključujejo in ne sodelujejo z drugimi zdravniki, pojasnjujejo v bolnišnici.

Dodajajo še, da se je eden od zdravnikov udeležil sestanka omenjene skupine, a tudi zato, da je lahko prejel navodila za nadaljnje sodelovanje v skupini in izvajanje zadolžitev na daljavo.

Vsi zaposleni vsa navodila v celoti izvajajo, vse paciente, ki prihajajo v bolnišnico od 12. marca, pa obravnavajo v skladu s smernicami in razvrščajo, kot da so okuženi z novim koronavirusom, je še pojasnilo vodstvo bolnišnice.

Preberite še: Bik težko ranil častnega občana Občine Ljutomer, za njegovo življenje se zdravniki borijo

koronavirus bolnišnica