vestnik

Vrača se Megra

Timotej Milanov, 27. 3. 2018
Picasa
Vsebino obeh sejmov so predstavili Robi Fišer, Mateja Jaklič in Boris Erjavec. Fotografija Timotej Milanov Fotografija Picasa
Aktualno

Vzpon gradbeništva v svetu gornjeradgončane opogumil, da ponudijo bogat razstavni in strokovni program na sejmu Magra s 160 razstavljalci iz devetih držav. 

Po petih letih se na sejmišče v Gornjo Radgono vrača sejem gradbeništva, energetike, komunale in obrti Megra. »Ker je v svetu gradbeništvo v konjunkturi, smo se odločili, da letos spet damo besedo sejmu Megra,« pravi izvršna direktorica Pomurskega sejma Mateja Jaklič. Hkrati z Megro bo od 4. do 7. aprila tudi sejem trajnostnih tehnologij in zelenega življenjskega sloga Green. Na Megri se bo predstavilo 160 razstavljavcev iz devetih držav, medtem ko bo Green gostil 60 razstavljavcev iz štirih držav. Razstavno dejavnost bodo tradicionalno spremljale tudi številne strokovne aktivnosti v obliki predavanj in razprav. »Veliko bo govora o inovativnosti, tako na področju gradbeništva kot na področju zelenih tehnologij,« pravi Jakličeva, ki dodaja, da so bile vsebine z Megre predstavljene tudi v prejšnjih letih v okviru vsakoletnega Pomladnega sejma, vendar brez tako obširnih spremljajočih dejavnosti. Med drugim si bodo obiskovalci lahko ogledali majhne hidro in vetrne elektrarne, namenjene uporabi v gospodinjstvih, osnovnošolci se bodo pomerili v graditeljskih spretnostih, dijaki srednjih gradbenih šol pa bodo lahko sodelovali na tekmovanju v polaganju keramike. Tudi sejem Green, ki bo po besedah projektnega vodje sejma Borisa Erjavca predstavil izdelke, ki so v korist potrošnikom in družbi, bo nudil številne spremljevalne aktivnosti, med drugim možnost vožnje z električnimi in hibridnimi vozili. Letošnji partner pri izvedbi sejmov bo Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije, na sejmu pa se bo med drugim predstavila Mestna občina Murska Sobota s projektom paviljona Expano, ki jo Erjavec tudi izpostavlja kot vzor na področju e-mobilnosti, saj je med prvimi občinami v Sloveniji pristopila k projektu souporabe električnih vozil. Več predavanj bo posvečenih tudi energetskim temam, pri čemer bo letos poudarek na vprašanju, kakšna vrsta ogrevalne naprave je najbolj primerna za posamezna gospodinjstva. Sejem bo slavnostno odprl minister za infrastrukturo Peter Gašperšič.
Pomurski sejem Megra green