vestnik

Po osemurnem delavniku na infekcijski kliniki opravi še trening

Vestnik, 22. 3. 2020
Aleš Cipot
Sara Nemet
Aktualno

Sara Nemet, vratarka Ženskega nogometnega kluba Pomurje Beltinci, je študentka drugega letnika zdravstvenih ved na Zdravstveni fakulteti v Ljubljani. Izkušnje v svojem poklicu že tri mesece pridobiva na Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana. Kot študentka dela na Kliniki za infekcijske bolezni in vročinska stanja, kjer so nastanjeni tudi oboleli za koronavirusom.

Sara je pojasnila, da se je zdravstvenemu osebju, ki ga na omenjeni kliniki primanjkuje, odločila pomagati tudi v obdobju epidemije, saj tako pridobiva pomembne izkušnje. Proces dela je zaradi epidemije sicer povsem drugačen. "Lahko rečem, da smo kliniko obrnili na glavo. Zaposleni smo precej prerazporejeni in delamo na drugih oddelkih, ki so se zaradi sprejetih ukrepov spremenili. Po najboljših močeh se trudimo, da bolnikom olajšamo proces zdravljenja in jih ohranimo v najboljšem možnem stanju. Res pa je, da je virus poskrbel za večjo mero stresa, vendar se vsi trudimo, da ostanemo pri delu zbrani," je za portal zenskaliga.si pojasnila mlada Prekmurka. 

Ko ni v službi, se Sara posveča gospodinjskim opravilom, opravi pa tudi nogometne treninge. Čeprav so zaradi razglašene epidemije odpovedane vse tekme tudi v ženski nogometni ligi, opravljajo dekleta individualne treninge. Kot je povedala, temeljijo ti na teku in vajah za moč, vse treninge pa vzamejo dekleta zelo resno. Čeprav zaradi stresa v službi ni enostavno usklajevati vseh obveznosti, opravlja treninge vestno in se drži dogovorjenega. Kljub temu so njene misli bolj kot ne osredotočene na trenutno zdravstveno situacijo. Sama sicer še ne skrbi za obolele za virusom, vendar bi se to ob večjem številu hospitaliziranih lahko spremenilo. 

žnk-pomurje-beltinci, nogometašice, uvodni-trening, začetek-priprav, trening
Aleš Cipot
Sara Nemet.

"Ostanite doma", pa sporoča Sara Nemet, in tako poziva vse, da dosledno upoštevajo predpisane ukrepe. "Želim si, da se zavedate, kakšno je trenutno stanje. Potrebno se je držati navodil in ukrepov, saj lahko le tako zmanjšamo in tudi preprečimo širjenje bolezni. V nasprotnem primeru se nam lahko zgodi italijanski scenarij, česar pa si zagotovo ne želi prav nihče," je še povedala za omenjeni portal Nemetova.

sara-nemet žnk-pomurje-beltinci