vestnik

Vstop v šolske prostore le ob izpolnjevanju pogoja PCT

Vestnik, 17. 8. 2021
A. Nana Rituper Rodež
Fotografija je simbolična.
Aktualno

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport (MIZŠ) je na twitterju objavilo novico, da bo v novem šolskem letu za varno vstopanje v šolske prostore nujno izpolnjevanje pogoja PCT (preboleli, cepljeni, testirani).

Kdo vse bo moral pogoj PCT izpolnjevati, sicer še ni znano, saj pristojno ministrstvo tega ni pojasnilo, zapisali so le, da v novem šolskem letu ne bo večjih sistemskih sprememb. 

Po njihovih včerajšnjih informacijah bo pouk v srednjih šolah potekal podobno kot lani. Dijaki bodo morali obvezno nositi maske, nujno bo prezračevanje in razkuževanje, predvidoma enkrat tedensko se bodo dijaki tudi samotestirali, čeprav naj bi to bilo prostovoljno. Delo bo še naprej potekalo v skupinah oziroma mehurčkih.

covid-19, potrdilo-o-ceplenju, qr-code
Nina Klement
Fotografija je simbolična.

Za jutri je sicer sklican sestanek ravnateljev vrtcev, osnovnih in srednjih šol s predstavniki MIZŠ, ministrstva za zdravje, Zavoda za šolstvo, Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) ter sindikatov s področja vzgoje in izobraževanje, trije ločeni sestanki z ravnatelji vrtcev ter osnovnih in srednjih šol bodo potekali po video konferencah. Je pa že danes svetovalna skupina za covid-19 predlagala upoštevanje priporočil NIJZ o prezračevanju, ministrstvu za zdravje pa predlagala, naj pripravi tehnične smernice in prioritete o ustreznosti klimatskih naprav ter z navodili in priporočili seznani pristojne. 

šolstvo pogoj-pct