vestnik

Z virtualnim sprehodom po prekmurski občini. Kaj vse si je možno ogledati?

Vestnik.si, 21. 5. 2023
Posnetek zaslona
Virtualni sprehod po Občini Beltinci.
Aktualno

Ob točkah so tudi opisi v več jezikih.

Na spletni strani Javnega zavoda za turizem, kulturo in šport Beltinci je na ogled 360-stopinjska virtualna panorama krajev občine, znamenitosti, zanimivosti in dragocenosti v občini. Ogledati si je mogoče 21 točk, med njimi so na primer grad v Beltincih, tamkajšnja stalna razstava o zgodovini zdravstva v Pomurju, beltinski športni park, cerkev in občina, v Ižakovcih je na ogled Otok ljubezni, brod in mlin, v Lipi cimprana iža, v Lipovcih Vučja jama, v Gančanih Sodarstvo Küzma, v Melincih brod na Muri, v Dokležovju spominska soba Ivana Jeriča in čolnarjenje po Muri. 

Ob virtualni panorami je pri vsaki točki tudi opis v slovenskem, angleškem in nemškem jeziku. Pri cimprani iži v Lipi je denimo zapisano: "Lipa je idilična panonska vasica, ki se v celoti razprostira na ravninskem delu Prekmurja. V središču naselja se nahaja s slamo krita prekmurska cimprana hiša s kmečkim dvoriščem. Ponudba predstavlja panonsko hišo, zgrajeno iz lesa in blata, pokrito s slamo, kmečko dvorišče z gospodarskim delom, razstavo kmečkega orodja in opreme." Ob tem pa si je možno ogledati tudi nekaj fotografij. 

spomenikbeltinci22
Majda Horvat
Na ogled je 360-stopinjska virtualna panorama krajev občine, znamenitosti, zanimivosti in dragocenosti v občini.

Virtualno panoramo, ki jo lahko najdete TU, je naročila Občina Beltinci in bo v kratkem na voljo tudi na njeni spletni strani. 

občina-beltinci virtualna-panorama