vestnik

Začela se je ureditev okolice soboške galerije

Vestnik, 11. 11. 2021
Mestna občina Murska Sobota
Okolica soboške galerije bo sanirana.
Aktualno

Mestna občina Murska Sobota je skupaj z izvajalcem, javnim podjetjem Komunala Murska Sobota, začela z ureditvijo okolice Galerije Murska Sobota. Dotrajana asfaltna površina v velikosti 752 kvadratnih metrov bo zamenjana z betonskimi ploščami.

Obstoječi asfalt in robniki bodo odstranjeni, položeni pa bodo novi betonski vrtni robniki, odstranjeni bodo obstoječi vgradni podstavki za kolesa, betonska vkopana korita ter peskolovi. Izvedena bo tudi prilagoditev obstoječih litoželeznih pokrovov in vodovodnih kap, urejeni bodo novi peskolovi ter navezava na kanalizacijo, vgrajena bodo nova betonska vkopana korita z železnimi rešetkami. 

galerija-murska-sobota, ureditev-okolice
Galerija Murska Sobota
Okolica soboške galerije bo sanirana.

Kot so pojasnili na soboški občini, je cilj ureditve sanacija dotrajane asfaltne površine ter preprečitev morebitnih poškodb obiskovalcev galerije ter mimoidočih, sanacija pa sovpada tudi z željo narediti mestno središče ter kulturno ustanovo privlačnejšo za občane in obiskovalce. 

Dela v skupni vrednosti 63.948,12 evra, ki jih izvaja Javno podjetje Komunala Murska Sobota, nadzor nad izvedbo del pa opravlja Inženiring Rajnar, bodo ob ugodnih vremenskih razmerah končana predvidoma do konca novembra. 

V tem času bo Galerija Murska Sobota obratovala po običajnem urniku, in sicer bo med torkom in petkom odprta med 8. in 17. uro, ob ponedeljkih in sobotah pa med 9. in 12. uro. 

galerija-murska-sobota ureditev-okolice MOMS