vestnik

Začela se je dobrodelna kolesarska akcija Kilometri za življenje

D. N., 12. 9. 2021
Nina Klement
Fotografija je simbolična.
Aktualno

Med 10. septembrom in 10. oktobrom letos poteka že tretja dobrodelna kolesarska akcija Kilometri za življenje, s katero želijo organizatorji - murskosoboška območna enota Nacionalnega inštituta za javno zdravje - skupaj s partnerji ozaveščati o duševnem zdravju s ciljem preprečevanja samomorov v Pomurju, hkrati pa želijo prebivalce regije spodbuditi k bolj aktivni skrbi za zdravje, k telesni dejavnosti ter povezovanju, kar pozitivno vpliva na duševno in splošno zdravje.

Dobrodelna kolesarska akcije bo tudi letos izvedene v sklopu mednarodne akcije Prekolesarimo svet, v kateri so udeleženci lani prekolesarili nekaj manj kot 98 tisoč kilometrov. 

V akciji Kilometri za življenje lahko sodelujete tako, da kolesariti v naravi ali na sobnem kolesu, pri tem pa posnamete fotografijo sebe, kolesa, okolice, v kateri kolesarite, in nato to fotografijo skupaj s številom prevoženih kilometrov pošljete na elektronski naslov kilometrizazivljenje@gmail.com ali pa to sporočite na facebook strani Kilometri za življenje. Na družbenih omrežjih facebook in instagram bodo organizatorji akcije sproti objavljali fotografije, lastniki fotografij z največ všečki pa bodo prejeli praktične nagrade Prav tako lahko v znak podpore akciji udeleženci označijo objave na socialnih omrežjih s ključnikom kilometrizazivljenje in tako h kolesarjenju spodbudijo še koga. 

Organizatorji še pozivajo udeležence, naj pri vožnji s kolesom v naravi uporabljajo čelado ter poskrbijo za lastno varnost in varnost svojih otrok, upoštevati je potrebno tudi ukrepe in predpise s področja varnosti v cestnem prometu ter predpise varovanja zdravja. 

Organizatorji dogodka so OE NIJZ Murska Sobota, Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota, Mestna občina Murska Sobota, Razvojni center Murska Sobota, zdravstveni domovi Murska Sobota, Gornja Radgona, Lendava in Ljutomer, Občina Dobrovnik, Zavod za okolje in turizem Dobrovnik, Zavod za turizem in razvoj Lendava, Ocean Orchids Cycling Team, Kolesarski klub Kicker, Ride Goričko, Avto-moto društvo Štefana Kovača Murska Sobota, Policijska uprava Murska Sobota, Olimpijski komite Slovenije - Združenje športnih zvez, regijska pisarna Moravske Toplice, Občinska športna zveza Moravske Toplice, Športna zveza Murska Sobota, Športna zveza Ljutomer, MTB Prlekija, MTB Pomurja, ŠD Radenci, Občina Cankova in Razvojni zavod Občine Puconci.

Damjana Nemeš
Dobrodelna kolesarska akcija Kilometri za življenje bo v Pomurju potekala že tretje leto zapored.
kilometri-za-življenje nijz-murska-sobota