vestnik

Začenja se gradnja soboškega McDonaldsa

T. M., 9. 3. 2020
Nataša Juhnov
Z belo črto je označeno območje prvega Mcdonaldsa v Murski Soboti.
Aktualno

V trgovskem središču BTC City Murska Sobota so začeli s pripravljalnimi deli za gradnjo prve soboške restavracije McDonalds. Kot pojasnjuje direktor poslovne enote BTC City Murska Sobota Mitja Horvat, so prejšnji teden dobili gradbeno dovoljenje, dela bodo predvidoma trajala do konca junija, ko bodo objekt predali najemniku, ki ga bo tudi opremil.

mcdonalds, začetek-gradnje, murska-sobota, btc
Nataša Juhnov
Lastnik bližnjega trgovskega objekta Branko Cipot, direktor gradbenega podjetja Legartis Matjaž Hozjan, načelnik soboške upravne enote Dominik Šteiner, direktor BTC City Murska Sobota Mitja Horvat ter predstavnika družbe BTC Tilen Grgič in Marko Žehelj na mestu, kjer bo zgrajena prva soboška restavracija McDonalds.

Otvoritev je še vedno načrtovana za 10. avgust letošnjega leta. Pri McDonaldsu oziroma pri podjetju Alpe-Panon, ki je nosilec franšize za Slovenijo, so po besedah Horvata že začeli z iskanjem novih kadrov za soboško restavracijo, v kateri naj bi po zadnjih informacijah zaposlili od 30 do 40 ljudi, odvisno od potreb. Investicijo, ki je vredna okoli 2,5 milijona evrov, vodi BTC City Murska Sobota. Gradbena dela bo izvedlo lendavsko podjetje Legartis.

mcdonalds
MOMS
Načrtovana ureditev okolice soboškega McDonaldsa.

Kot še pojasnjuje Horvat, BTC pri tem ne bo izgubil obstoječih parkirnih mest, temveč jih bo na račun McDonaldsa še nekaj pridobil. Restavracija bo imela tudi kavarno McCafe ter McDrive, zaradi katerega bo okoli objekta speljan posebni vozni pas, iz katerega bo možno iz avtomobila naročiti in prevzeti hrano.

mcdonalds murska-sobota