vestnik

Zagrebčane prestrašil padec neznanega predmeta, v bližini našli še dve padali. Nenavaden zvok naj bi bilo slišati tudi na vzhodu Slovenije

Vestnik.si, 11. 3. 2022
Facebook Slovenski letalski portal
Del razbitin
Aktualno

V Zagrebu na območju Jaruna je sinoči padel večji predmet, ki je povzročil tresk in pustil na tleh večjo luknjo.

"Po najdenih fotografijah na socialnih omrežjih bi lahko prišlo do padca še neznanega večjega objekta. Na mestu padca objekta je nastal manjši krater, razbitine pa so na večjem območju padca. Nenavaden zvok je bil slišan v tistem času tudi v večjem delu vzhodne Slovenije, kot nam javljajo bralci portala," so zapisali na facebook strani  Slovenski letalski portal. 

Hrvaška policija je prvo uradno izjavo podala okoli 4. ure zjutraj. Sporočila je, da so v četrtek okoli 23. ure prejeli več prijav meščanov, da so na širšem območju Jaruna začutili detonacijo, ki jo je sporočil padec objekta iz zraka. Na zelenici so našli krater in dve padali, zavarovali kraj dogodka in stekla je preiskava. Poročil o poškodovanih osebah ni, škoda je nastala le na nekaterih avtomobilih, ki so bili parkirani v bližini. 

Uradne potrditve o tem, kaj je v Zagrebu padlo, še ni, strokovnjak za vojno letalstvo in urednik portala The War Zone Tyler Rogoway pa meni, da gre za izvidniški dron, zašel naj bi iz Ukrajine in zaradi okvare padel na Hrvaškem. 

Igor Kralj/PIXSELL/BOBO
Radovedneži okoli kraterja v Zagrebu.
zagreb detonacija predmet