vestnik

Zakaj v Elektromaterialu, kjer so pri enem zaposlenem potrdili koronavirus, delajo?

Majda Horvat, 16. 3. 2020
Majda Horvat
S koronavirusom se je okužil eden od zaposlenih v lendavskem podjetju Elektromaterial, vendar zaposleni v podjetju po navodilih Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) in ob upoštevanju strogih varovalnih ukrepov, delajo še naprej.
Aktualno

Prvo podjetje v regiji, ki se sooča z okužbo. Fijok poudarja, da ničesar ne delajo na svojo roko, ampak se ravnajo po navodilih stroke.

Znano je, da se je s koronavirusom okužil eden od zaposlenih v lendavskem podjetju Elektromaterial, vendar zaposleni v podjetju po navodilih Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) in ob upoštevanju strogih varovalnih ukrepov, delajo še naprej. "Podjetje ničesar ne dela na svojo roko," je poudaril Branko Fijok, direktor podjetja, ki se kot prvo v regiji sooča s vprašanjem, kako postopati zaradi okužbe pri zaposlenem. To pomeni, da se v podjetju v celoti ravnajo po navodilih strokovnjakov. Pristojne strokovne službe so po besedah Fijoka delo opravile zelo dobro, predvsem pa je pomembno, da jih pri reševanju problema niso pustile na cedilu. S tem, ko so dobili zelo jasna navodila, kako ravnati, pa so zdaj veliko bolj pomirjeni tudi zaposleni.

Kot je še povedal Fijok, strokovne službe tudi imajo seznam zaposlenih, ki so dlje časa bile z okuženim v zaprtem prostoru, test pa je opravil najbližji sodelavec, vendar se ta ni okužil. Vsi ti so prejeli tudi dodatna navodila glede ravnanja, nasploh pa v podjetju veljajo strogi varovalni ukrepi za vse zaposlene, izvajajo pa tudi druge varovalne ukrepe, ki so jih takoj sprejeli sami, kot ustrezne pa jih je potem potrdil tudi NIJZ. "Z dodatno vnemo zdaj v podjetju pazimo drug na drugega, ob tem da mora  nase paziti tudi vsak sam," je še dejal Fijok. Poudarja tudi, da sam ni strokovnjak, ki bi glede varovanja pred okužbo lahko sprejemal kakršnekoli odločitve, zato bodo v podjetju še naprej sledili navodilom strokovnjakov.  

elektromaterial okuženi delo