vestnik

(ZD Murska Sobota) Gneča v zadnjih dneh brezplačnega testiranja

R.Š., 21. 8. 2021
A.G.
Vrsta za testiranje pred ZD Murska Sobota.
Aktualno

Dolge vrste za hitro testiranje pred soboškim zdravstvenim domom.

Pred Zdravstvenim domom Murska Sobota so tudi danes nastajale dolge vrste za brezplačno testiranje na okužbo s covidom-19. Testiranje v Murski Soboti sicer izvajajo od ponedeljka do petka, od 9.00 do 17.00 ure v modrem zabojniku pri zgradbi dispanzerja Medicine dela, prometa in športa in ob sobotah, nedeljah in praznikih od 10.00 do 12.00 ure in od 14.00 do 16.00 ure.

Včeraj so sicer v Sloveniji odkril 388 novih okužb, od tega tri v Pomurju. Kje točno, lahko preverite TUKAJ.

Za koga bo testiranje še naprej brezplačno?

Od ponedeljka, 23. septembra bo hitro testiranje plačljivo, cena za hiter test bo znašala 12 evrov, veljavnost hitrega testa pa bo skrajšana na 48 ur.

Vlada je sicer določila, da se bo za dejavnosti, v katerih je izpolnjevanje pogoja PCT zahtevano z odloki, še naprej krilo iz državnega proračuna. Gre za zaposlene v zdravstvu, socialnovarstvenih zavodih, dejavnosti vzgoje in izobraževanja, vključno z visokošolsko dejavnostjo, za osebe, ki izvajajo storitve ali prodajo blaga, organizirajo prireditve in izvajajo vzgojo in izobraževanje na področju verske svobode. Zaposleni v teh dejavnostih se bodo morali ob testiranju izkazati s potrdilom delodajalca. Obenem pa se bo za učence 7., 8. in 9. razreda ter dijake izvajalo samotestiranje, sredstva pa bodo prav tako zagotovljena iz državnega proračuna.

zd-murska-sobota hitro-testiranje testiranje-covid-19 covid--19