vestnik

Zgodba o uspehu: Baltic Fleet radgonskega Bevoga in škotskega Brewdoga

Jože Gabor, 22. 6. 2018
Aktualno

Moto pivovarske craft scene so kreativna, po okusu intenzivna piva. Vasja Golar je recept razvil na škotskem, skupaj z mojstri varjenja pivovarne Brewdog.

Baltic Fleet se imenuje pivo, ki je rezultat avstrijsko-škotskega sodelovanja med karakterno močno pivovarno Bevog iz Radgone in kultno škotsko craft pivovarno Brewdog, so poudarili na predstavitvi piva v prostorih pivovarne Bevog.

46efdcccd3ba0b44b3f2b67021edb726
Jože Gabor


Od danes je novi Baltic porter na voljo v omejenih količinah v pivovarni Bevog in različnih trgovinah s craft pivom po Sloveniji in drugje, je povedal direktor podjetja Bevog in mojster varjanja piva Vasja Golar: »Cilj korporacij uspešne škotske pivovarne je sodelovati z najboljšimi evropskimi craft pivovarnami in vdihniti novo življenje redkim pivom. Tako so v mreženju evropske pivovarske scene razvili nove recepte in postavili redke stile varjenja v središče pozornosti.«


Moto pivovarske craft scene so kreativna, po okusu intenzivna piva. Vasja Golar je recept razvil na škotskem, skupaj z mojstri varjenja pivovarne Brewdog.
Baltiski porter, ki je z 7,2% alkohola, vsebuje poleg šestih različnih sort sladu in treh sort hmelja, tudi slive, je dodal Arne Eckert iz pivovarne Brewdog, ki pivo izvaža v 55 držav. To je pivo spodnje fermetacijska in močnejša varianta angleškega porterja, v okusu pa pri tem stilu varjenja prevladuje slad z notami suhega sadja. Sodelovanje s podjetjem iz Radgone je to njihovo osmo tovrstno sodelovanje letos s skrbno izbranimi, že uveljavljenimi in tudi mladimi pivovarnami.

7b24b9d661a554de59d0fd6aea9455f9
Jože Gabor

pivo bewog radgona uspeh