vestnik

(INOVACIJE) Zlato za Cleangradova drsna vrata

M.H., 20. 9. 2022
Arhiv
Drsna vrata za čiste prostore.
Aktualno

Priznanja GZS za najboljše slovenske inovacije. Srebro za vitko steno gotovih kopalnic podjetja Varis in najlažji GPS sledilnik za ptice na svetu podjetja Avirings. Bronasto priznanje podjetju Roto Eco za pametno hišno črpalko RoPump.

Na Brdu pri Kranju je potekala podelitev nacionalnih priznanj za najboljše inovacije v Sloveniji, ki jo je letos že dvajsetič izvedla Gospodarska zbornica Slovenije (GZS). Za najvišja priznanja se je letos potegovalo 45 slovenskih inovacij, ki so se na regionalnih razpisih uvrstile med najboljše. Podeljenih je bilo sedem zlatih, 23 srebrnih, 12 bronastih ter tri posebna priznanja za inovacijski izziv, priznanja pa so prejele tudi vse štiri inovacije, ki jih je na nacionalni izbor poslala Pomurska gospodarska zbornica (PGZ).

Zlato priznanje je prejelo podjetje Cleangrad za drsna vrata za čiste prostore. Srebrni priznanji sta prejeli podjetji Varis za vitko steno (vitka LSCC-GK stena) ter Avirings za sledilni obroček za športne golobe, bronasto pa podjetje Roto Eco za pametno hišno črpalko RoPump.

Drsna vrata za čiste prostore omogočajo prilagajanje različnim pogojem poslovnih procesov in doprinašajo k zagotavljanju najvišje stopnje varnosti v reguliranih prostorih. Vgradnja je omogočena ne glede na tip stenskega sistema, omogočena pa je tudi popolna poravnava s katero koli vrsto talne obloge. 


cleangrad
Vanesa Jaušovec
Zlato priznanje je prejelo podjetje Cleangrad za drsna vrata za čiste prostore.

»Vitka stena« je samonosilni konstrukcijski element, narejen s ciljem prilagoditi prostor potrebam uporabnika in povečati bivalno površino modula stavbe-gotove kopalnice, ob tem pa znižati težo izdelka, stroške vzdrževanja, zagotoviti požarno odpornost, toplotno prevodnost, zvočno izolativnost, zagotoviti prijetno, zdravo klimo bivalnega modula.

Vitka stena, varis
Arhiv
Vitka stena.

GPS sledilni obroček za športne ptice je najlažji GPS sledilnik na svetu, ki ne obremenjuje ptice med letom. GPS obroček zagotavlja podatke entuziastom, golobarjem ‐tekmovalcem, zagotavlja pa tudi podatke, ki se lahko uporabijo za tekmovanja in športne stave.

avirings, startup-podjetje
Osebni arhiv
AviRings, startup podjetje

Hišna črpališča RoPump so namenjena prečrpavanju odpadnih fekalnih ali meteornih vod v višje ležečo kanalizacijo ali čistilno napravo. Sklop hišnega črpališča je izdelan iz naravi prijaznega polietilenskega jaška in skrbno izbranih komponent, kot so krmilna naprava, potopne črpalke s podnožjem, nivojska oz. plovna stikala, nepovratni in zaporni ventili, tlačni cevovod in pokrov.

Ro-Pump, roto
Arhiv
Ro-Pump.

pgz gzs priznanja inovacije