vestnik

Do srede odprte trgovine s tehničnim blagom, vrtnarije, možna tudi popravila, terapevtske storitve in nega hišnih ljubljenčkov

STA. Vestnik, 19. 12. 2020
Profimedia
V naši regiji prodajalne z oblačili in obutvijo niso odprte. Fotografija je simbolična.
Aktualno

Od danes do vključno 23. decembra je v vseh statističnih regijah dovoljeno obratovanje prodajaln, ki v pretežni meri prodajajo tehnično blago, drevesnic in vrtnarij ter prodajaln s storitvami izdelave montaže, popravil in vzdrževanja. Opravlja se lahko storitve nege hišnih ljubljenčkov ter individualne, svetovalne in terapevtske storitve.

V regijah, kjer je epidemiološka slika boljša (obalno-kraška, goriška, osrednjeslovenska in gorenjska regija), je od danes do vključno 23. decembra poleg prodajaln, ki v pretežni meri prodajajo oblačila, tekstil in obutev, pri čemer pomerjanje ni dovoljeno, dovoljeno poslovanje knjigarn, papirnic, fotokopirnic, prodajaln z drobno galanterijo in darilnim programom ter specializiranih prodajaln z otroškim programom. Omogočeno je tudi opravljanje storitev nepremičninskega posredovanja.

izložba, trgovina, nakupovanje, oblačila, izložbena lutka
Bobo
Fotografija je simbolična.

Od 15. so že lahko odprti frizerski saloni, cvetličarne, avtopralnice in čistilnice. V statističnih regijah z boljšo epidemiološko sliko so lahko odprte še trgovine z oblačili, obutvijo, športno opremo in motornimi vozili. Tudi te dejavnosti in trgovine bodo lahko obratovale do vključno 23. decembra. Kako bo s poslovanjem teh dejavnosti po 23. decembru, za zdaj še ni znano.

potrošniki koronavirus ukrepi