vestnik

Župan Beltinec želi takoj od besed preiti k dejanjem 

A. Nana Rituper Rodež, 29. 3. 2019
A. Nana Rituper Rodež
Seja občinskega sveta Občine Beltinci.
Aktualno

Po tem ko sta bila predloga proračuna za leto 2019 in za leto 2020 v začetku meseca marca dva tedna v javni obravnavi, so ju s predlaganimi dopolnitvami na seji občinskega sveta Občine Beltinci v drugi obravnavi svetniki soglasno sprejeli.


Proračuna sta, čeprav sta ostala na istih temeljih, doživela nekaj sprememb, težita pa k razvoju, zmernem zadolževanju občine in socialni uravnoteženosti, je uvodoma povedal župan Marko Virag, ki se zaveda, da ne proračun ne more ugoditi vsem.

abaa2a19f8b788ba981519b06c280ee5
A. Nana Rituper Rodež
Seja občinskega sveta Občine Beltinci.


Virag poveše, da se je pred zadnjo verzijo zvrstilo veliko srečanj, delovnih sestankov, pobud in kritik, saj imajo o tem, kako razdeliti sredstva in kako si zamišljajo razvoj očine različne vizije: »Mi v občinski upravi imamo svojo, v občinskem svetu svojo, po krajevnih skupnostih imajo tretjo in v javnosti četrto vizijo.«

d1d94072c2f55ed67359e081f660e0fb
Branko Zunec
Pravijo, da morajo bolj poskrbeti za svoje bisere in se posvetiti razvoju turizma.


V oba proračuna, za leto 2019, ki je vreden osem milijonov evrov, in za leto 2020, ki je vreden 10 milijonov evrov, so umestili nabor najbolj nujnih del po krajevnih skupnostih, katere odseke cest bodo rekonstruirali, katere kolesarske steze gradili ter izpostavili, da bodo vlagali v tiste projekte, ki zadovoljijo potrebam čim širšega kroga ljudi, saj se zavedamo, tako župan, da parcialne rešitve ne prinašajo kakovostih in dolgoročnih rešitev. Naredili so tudi izbor tistih projektov, s katerimi si želijo razvojni preboj občine. Po tem ko bo sprejet želimo čim prej, že naslednji dan pristopiti od besed k dejanjem, je povedal Virag.

7b9c47f8388b5e6d22b700d3452fce47
A. Nana Rituper Rodež
Kot predstavnik romske skupnosti v občinskem svetu sedi Dušan Horvat.

Na seji je občinski svet potrdil mandat predstavniku romske skupnosti Dušanu Horvatu, ki je tako postal član Občinskega sveta Beltinci.
Podrobneje pa v Vestniku.


A. Nana Rituper Rodež
Marko Virag, župan Občine Beltinci: "Od besed moramo takoj preiti k dejanjem." 
Občina Beltinci Seja sveta Občine Beltinci Marko Virag proračun