vestnik

Avstrijec izgubil priklopnik avtodoma

Vestnik, 30. 10. 2018
Stančin Franjo
Po priklopnik se je vrnil še isti dan. 
Črna kronika

Romunski državljan napihal, mladoletnik vozil brez vozniškega izpita, avstrijskemu državljanu pa se je odpel priklopnik in ga izgubil. 

S Policijske uprave Murska Sobota so sporočili, da so bili minuli petek obveščeni, da se je izven naselja Veščica v smeri Rankovec v obcestnem jarku nahaja priklopnik z naloženim osebnim avtomobilom. Z zbiranjem obvestil na kraju so ugotovili, da se je priklopnik med vožnjo odpel vlečnemu vozilu, in sicer avtodomu, in zapeljal čez jarek in kolesarsko stezo na njivo. Priklopnik in vozilo na prikolici nista bila poškodovana. Preko Centra zasodelovanje varnostnih organov Dolga vas je bil lastnik, državljan Avstrije, ki je priklopnik izgubil obveščen in se še istega dne vrnil po prikolico in vozilo.

Včeraj pa so policisti Policijske postaje Gornja Radgona na Panonski ulici v Gornji Radgoni zaustavili17-letnega voznika osebnega avtomobila, ki jevozil osebni avtomobil kljub temu, da vozniškega dovoljenja še ni mogelopraviti. Vozilo je bilo mladoletniku zaseženo, obveščeni so bili njegovistarši, zoper njega pa bo podan obdolžilni predlog na Okrožnem sodišču v Gornji Radgoni.

V Grabonošu pa so včeraj malo pred polnočjo na bencinskem servisu zaustavili tovorno voziko, ki ga je vozil 31-letni romunski državljan. Preizkusalkoholiziranosti je pri vozniku pokazal, daje imel v organizmu 1,14 mg/l alkohola. Kršitelj je bil pridržan inpriveden na pristojno sodišče.
temno kronika pums