vestnik

Delovni nesreči: V Gajševcih padec s strehe usoden za mlajšega moškega, v Markovcih nesreča pri cepljenju drv

Vestnik.si, 15. 2. 2023
PGD Ljutomer
Gasilci PGD Ljutomer so zavarovali kraj pristanka helikopterja in nudili pomoč reševalcem pri prenosu obolele osebe.
Črna kronika

Mlajši moški, star okoli 25 let, je zaradi posledic padca umrl v bolnišnici. Težje je poškodovan tudi moški, ki je na Goričkem cepil drva.

Uprava za zaščito in reševanje poroča o dveh delovnih nesrečah. Po naših podatkih je v nesreči v Gajševcih po padcu s strehe umrl mlajši moški, star okoli 25 let. Iz uprave so sporočili, da je ob 9.58 v naselje Gajševci, gre za Občino Križevci, poletel helikopter Slovenske vojske z posadko Helikopterske nujne medicinske pomoči Maribor in od tam prepeljal obolelo osebo v UKC Maribor. Gasilci PGD Ljutomer so zavarovali kraj pristanka helikopterja in nudili pomoč reševalcem pri prenosu obolele osebe. Druga nesreča se je zgodila ob 14.52. V Markovcih na Goričkem se je pri delu s cepilnikom za drva huje poškodoval moški. Prvo pomoč so mu nudili gasilci PGD Murska Sobota in ga nato predali v oskrbo reševalcem.

O okoliščinah obeh nesreč smo poizvedovali pri Suzani Rauš, tiskovni predstavnici Policijske uprave Murska Sobota. Odgovore bomo objavili, ko jih prejmemo.

delovna-nesreča cepilnik