vestnik

Derbi srednjega velika tveganja: Policisti prekrške še preiskujejo

ABE, 5. 8. 2019
Aleš Cipot
Policisti preiskujejo še vse okoliščine sobotne tekme v Fazaneriji. 
Črna kronika

Tekma med Muro in Maribor je za policijo predstavljala dogodek srednje velikega tveganja. Policisti so zdaj našteli 8 prekrškov, sume, da je bilo prekrškov več, še preiskujejo.

Sobotna tekma med Muro in Maribor je minila v policijskih očeh veliko bolj mirno, kot tekma obeh tekmecev 28. aprila, saj so v soboto policisti našteli 8 prekrškov, medtem ko je bilo prekrškov aprila 34.


Javno prireditev je Policija z vidika varnosti ocenila kot dogodek srednjega tveganja. Pri izvajanju raznovrstnih policijskih nalog so sodelovali policisti Policijske uprave Murska Sobota, policisti iz drugih policijskih uprav in iz generalne policijske uprave. Do sedaj smo policisti ugotovili 8 kršitev predpisov, in sicer Zakona o javnih zbiranjih, Zakona o varstvu javnega reda in miru, Zakona o nalogah in pooblastilih policije ter Zakona o osebni izkaznici. Za 5 kršitev je bila 4 kršiteljem izrečena globa ter izdan plačilni nalog, za 3 kršitve pa bo za 2 kršitelja podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče. Zaradi sumov, da so bile storjene še nekatere druge kršitve policisti nadaljujemo z zbiranjem obvestil,« je policijski vidik sobotnega srečanja povzela Suzana Rauš iz Policijske uprave Murska Sobota.


Za varnost na Fazaneriji, kjer se je zbralo 4100 gledalcev, je po naših podatkih skrbelo vsaj 170 ljudi, od rediteljev, varnostnikov in policistov. Policisti so med drugim v Mursko Soboto prišli iz Maribora, Kranja in Ljubljane.

policija navijači tekma mura