vestnik

Drvel skozi Radence in ni ustavil policistom, prisilno so ga ustavili v Okoslavcih

Vestnik, 10. 9. 2020
Nataša Juhnov
Fotografija je simbolična.
Črna kronika

Pomurski policisti so včeraj obravnavali tri prometne nesreče, v eni sta se dve osebi lahko telesno poškodovali, štiri kazniva dejanja, sedem kršitev javnega reda in miru, dve poškodbi vozila na parkirnem prostoru, tri primere povoženja divjadi in poskus samomora.

Ob 14. uri so policisti v Radencih zaustavljali voznika osebnega avtomobila, vendar ta svetlobnih in zvočnih signalov ni upošteval, ampak je z veliko hitrostjo vozil naprej skozi Radence in nato proti Radenskemu vrhu. Ker je voznik z nevarno vožnjo ogrožal druge udeležence v cestnem prometu, so bila v naselju Okoslavci uporabljena sredstva za prisilno ustavljanje vozil. V postopku je bilo ugotovljeno, da osumljeni 20-letnik, s stalnim bivališčem na območju Pragerskega, nima vozniškega dovoljenja. Vozilo je bilo osumljenemu zaseženo, zoper njega pa bo podana kazenska ovadba. 

Javni red in mir je bil kršen dvakrat na javnem kraju in petkrat v zasebnem prostoru. Kršitelji so se ob intervenciji policistov pomirili in s kršitvijo prenehali.

pums kronika-pomurskih-policistov