vestnik

Dva Romuna huje poškodovana, voznik bo kazensko ovaden

ABE, 18. 11. 2019
Nataša Juhnov
V nesreči na avtocesti so bili štirje poškodovani.
Črna kronika

Znani so izsledki policijskega ogleda prometne nesreče, ki se je zgodila v soboto ob 8. uri na pomurski avtocesti med priključkoma Turnišče in Gančani.

V prometni nesreči, do katere je prišlo v soboto na pomurski avtocesti med Turniščem in Gančani v smeri Murske Sobote, so bili štirje ljudje poškodovani, od tega dva huje. Kot so sporočili s Policijske uprave Murska Sobota, je bilo avtomobilu pet oseb, vsi so bili državljani Romunije. Prometni policisti so med ogledom dognali, da je voznik zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in zapeljal z avtoceste. V nesreči se je avtomobil večkrat prevrnil in obstal ob ograji avtoceste. Nastalo je za 12.000 evrov materialne škode, iz murskosoboške policijske uprave so še sporočili, da bodo proti vozniku osebnega avtomobila podali kazensko ovadbo zaradi povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti.

gančani, avtocesta, prometna-nesreča, dars
Nataša Juhnov
Zaradi neprilagojene hitrosti je Romun zapeljal z avtoceste.

V petek ob 16. uri pa je avtomobilska pločevina pokala v križišču za Rimsko Čardo na cesti med Mursko Soboto in Vanečo. Takrat je voznik osebnega avtomobila zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v osebni avtomobil, ki ga je pred njim peljala voznica. Oba voznika in sopotnik so dobili lažje telesne poškodbe. V nesreči je bilo 10.000 evrov škode, policisti pa so povzročitelju prometne nesreče izdali plačilni nalog.

nesreča avtocesta policija