vestnik

Tragična nesreča na avtocesti: 78-letnik z območja Murske Sobote vozil v napačno smer in umrl, med žrtvami tudi Avstrijec

STA, Vestnik, 19. 4. 2022
Sašo Bizjak / Večer
Posledice današnje hude prometne nesreče med Mariborom in Šentiljem.
Črna kronika

Torkovo prometno nesrečo na štajerski avtocesti je povzročil 78-letni voznik z območja Murske Sobote, ki je peljal po avtocesti v napačno smer. Ob tem je trčil v osebni avtomobil 63-letnega državljana Avstrije. Oba voznika sta na kraju umrla, je povedal pomočnik vodje specializirane enote avtocestne policije Maribor Štefan Kocet.

Nesreča na štajerski avtocesti se je po sedaj zbranih informacijah zgodila, ko je 78-letni voznik z območja Murske Sobote peljal iz Avstrije proti Mariboru. Med vožnjo po avtocesti v napačno smer je oplazil osebni avtomobil, drugi pa se mu je izognil in zapeljal izven vozišča. Vožnjo je kljub temu nadaljeval in trčil v osebni avtomobil 63-letnega državljana Avstrije. V njegovo vozilo je nato še trčil voznik osebnega avtomobila z dvema državljanoma Hrvaške.

tajerska-avtocesta, prometna-nesreča, pesnica, 19.4
Sašo Bizjak / Večer
Posledice današnje hude prometne nesreče med Mariborom in Šentiljem.

Voznik z območja Murske Sobote in državljan Avstrije sta na kraju izgubila življenje. Državljana Hrvaške sta bila lažje telesno poškodovana in z reševalnim vozilom odpeljana v UKC Maribor, je na popoldanski novinarski konferenci pojasnil Štefan Kocet, pomočnik vodje Specializirane enote avtocestne policije Maribor. Policija nadaljuje zbiranje obvestil in preiskavo prometne nesreče, prav tako pa naproša vse, ki so bili očividci nesreče, da pokličejo policiste na interventno številko 113.

Sicer pa je bila zaradi prometne nesreče med krožiščem Pesnica in priključkom Šentilj proti Avstriji štajerska avtocesta zaprta dlje časa.