vestnik

Iranec v avtomobilu nezakonito prevažal štiri državljane Bangladeša

Vestnik, 19. 8. 2020
Nataša Juhnov
Fotografija je simbolična.
Črna kronika

Pomurski policisti so v minulem dnevu obravnavali štiri prometne nesreče, ki so se končale z materialno škodo, sedem kaznivih dejanj, pet kršitev javnega reda in miru, dva primera povoženja divjadi, poškodbo vozila na parkirnem prostoru, prijeli pa so tudi štiri tujce.

Soboški policisti so na področju kriminalitete obravnavali štiri tatvine, zlorabo plačilne kartice, zasegli pa so tudi bankovec za 20 evrov, za katerega se sumi, da je ponarejen. Na radgonskem koncu  pa so policisti posredovali zaradi tatvine goriva iz rezervoarja tovornega avtomobila. 

Javni red in mir je bil kršen trikrat v zasebnih prostorih in enkrat na javnem kraju. Kršitelji so se po intervenciji policistov pomirili in s kršitvami prenehali.

V bližini mejne črte so ljutomerski policisti zaustavili osebni avtomobil. Pri kontroli je bilo ugotovljeno, da je voznik, državljan Irana, ki prebiva in dela v Nemčiji, v avtomobilu vozil štiri državljane Bangladeša, ki niso izpolnjevali pogojev za vstop v Republiko Slovenijo. Voznik bo s kazensko ovadbo priveden na sodišče, tujci pa bodo vrnjeni na hrvaško.

pums kronika-pomurskih-policistov