vestnik

Izkopal jamo, da bi zakopal odpadke, posredovali so kriminalisti

ABE, 24. 4. 2020
Nataša Juhnov
Policija. Slika je simbolična.
Črna kronika

Policisti in kriminalisti Policijske uprave Murska Sobota so v četrtek obravnavali sum storitve kaznivega dejanja obremenjevanja in uničenja okolja.

Operativno-komunikacijski center Policijske uprave (PU) Murska Sobota je v današnjem pregledu dogodkov poročal o kaznivem dejanju, storjenem na škodo okolja, prostora in naravnih dobrin.

26a453f6e211b06a533bec7866586495
Nataša Juhnov
Odpadki. Slika je simbolična.

Suzana Rauš s PU Murska Sobota je za Vestnik.si po dogodku ojasnila, da so včeraj kriminalisti PU Murska Sobota obravnavali sum storitve kaznivega dejanju po prvem odstavku 332. člena kazenskega zakonika. »Obstajajo razlogi za sum, da je zaenkrat neznani storilec na območju Upravne enote Murska Sobota izvajal nezakoniti izkop gramoza z namenom odlaganja odpadkov v izkopano jamo. Kriminalisti so opravili ogled kraja in zbirajo obvestila,« je pojasnila tiskovna predstavnica PU Murska Sobota. Več bo seveda znanega po končani preiskavi.

332. člen kazenskega zakonika v prvem odstavku govori o tem, da kdo z izpusti, emisijami ali vnosi količin snovi ali ionizirajočega sevanja v zrak, zemljo ali vodo spravi v nevarnost življenje ene ali več oseb ali povzroči nevarnost nastanka hude telesne poškodbe ali dejanske škode kakovosti zraka, zemlje ali vode ali živalim ali rastlinam, se lahko kaznuje z zaporom do petih let.

policija okolje