vestnik

Izsledili osumljenca, ki je vlamljal v hotelske sobe, in odtujil kosilnice ter motorne žage

I.B., 18. 9. 2019
Nataša Juhnov
Na policiji so predstavili preiskane primere tatvin.
Črna kronika

V hotelih na območju Moravskih Toplic in Radenec je bilo avgusta in septembra izvršenih več kaznivih dejanj tatvin.

Soboški in gornjeradgonski policisti so preiskali kazniva dejanja v hotelih v Moravskih Toplicah in Radencih. Z zbiranjem obvestil so ugotovili, da je osumljeni, ki trenutno živi na območju Mariboru, v Moravskih Toplicah izvršil šest, v Radencih pa eno dejanje velike tatvine. Policisti so ugotovili, da je osumljenec v nekaterih primerih vlomil, v nekaterih pa s pomočjo ukradene kartice delavke v hotelu prišel v hotelske sobe ter si iz njih protipravno prilastil denar. Skupna škoda z izvršenimi kaznivimi dejanji je okrog dva tisoč evrov. Zoper 62-letnega osumljenca pa je bila podana kazenska ovadba za šest dejanj velike tatvine, za kar je predpisana zaporna kazen do petih let.

Policija je sporočila še, da je bila 18. septembra na območju Murske Sobote obravnavana tatvina vrtnih kosilnic in otroškega kolesa. Osumljeni je bil s strani policistov prijet, odtujeni predmeti pa so bili vrnjeni oškodovancu. Zoper 51-letnega storilca bo podana kazenska ovadba za kaznivo dejanje tatvine, za kar je predpisana denarna kazen ali zapor do enega leta. Pri zbiranju obvestil je bilo še ugotovljeno, da je isti storilec na začetku avgusta zagrešil tatvino treh motornih žag. Policisti so del odtujenih predmetov zasegli in vrnili lastniku.

Na podlagi odredbe sodišča so policisti Policijske postaje Murska Sobota (PP MS) 16. septembra opravili hišno preiskavo na območju Murske Sobote. Zasegli so dve pištoli in nekaj streliva. Po kategorizaciji orožja, zoper kršitelja sledi prekrškovni postopek za sum prekrška po Zakonu o orožju, za kar je predpisana denarna kazen od 500 do 1500 evrov.

HP PP MS, 16.9.2019
PP MS
Zaseženi pištoli in strelivo.

Kljub vsemu komandir PP MS Tomislav Habulin ocenjuje, da na našem območju živimo varno. Obenem pa občane poziva, naj se v primeru, če postanejo žrtve kaznivega dejanja ne izpostavljajo, naj si poskušajo zapomniti čim več podatkov o storilcih in naj čim prej oziroma takoj pokličejo policijo. Zaželeno je upoštevanje samozaščitnih ukrepov, predvsem na področju premoženjsko kaznivih dejanj. 

tatvine ropi pomurje pp-murska-sobota