vestnik

Kriminalisti opravljajo preiskave zaradi trgovanja z naftnimi derivati in utaje davkov

A.L., STA, 11. 12. 2018
Nataša Juhnov
Fotografija je simbolična.
Črna kronika

Kot so na policiji zapisali na Twitterju, se hišne preiskave na podlagi sodnih odredb opravljajo v zasebnih in poslovnih prostorih.

Kriminalisti in policisti na območju policijskih uprav Maribor, Celje, Ljubljana, Koper in Murska Sobota danes opravljajo hišne preiskave zaradi sumov storitve več kaznivih dejanj davčne zatajitve in pranja denarja na škodo državnega proračuna. Po preverjenih informacijah gre za hišne preiskave zaradi trgovanja z naftnimi derivati in utaje davkov v več državah. Iz območja Pomurja naj ne bi bilo osumljencev.



Novico so potrdili tudi na mariborski policiji, kjer so sporočili, da so kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor danes zjutraj, skupaj s policisti in kriminalisti večih policijskih uprav, pričeli z izvajanjem operativnih aktivnosti s področja gospodarske kriminalitete.


Na podlagi odredb sodišča kriminalisti in policisti opravljajo hišne preiskave v zasebnih in poslovnih prostorih na večih naslovih v Sloveniji. Pri preiskavah iščejo dokaze, s katerimi bodo utemeljili storitev večih kaznivih dejanj davčne zatajitve in pranja denarja na škodo proračuna Republike Slovenije.

hišne preiskave pranje denarja celje maribor ljubljana