vestnik

Lažnemu kriminalistu 11 mesecev zapora. Ženici je pobral 20 tisoč evrov

Vestnik.si, 10. 1. 2023
Jure Zauneker
Na okrajnem sodišču v Murski Soboti je bil 45-letnik obsojen zaradi dveh kaznivih dejanj, in sicer lažnega izdajanja za uradno ali vojaško osebo in goljufijo.
Črna kronika

45-letnika so preganjali zaradi kaznivih dejanj lažnega izdajanja za uradno ali vojaško osebo in goljufije.

Poročali smo že, da so policisti in kriminalisti Policijske uprave (PU) Murska Sobota v začetku oktobra 2022 prejeli prijavo, da sta dva neznana storilca po telefonu lažno prepričala starejšo oškodovanko, da sta kriminalista in da mora z njima na pošto, kjer bo dvignila denar, da bosta preverila pristnost bankovcev. »Storilca sta prišla domov po oškodovanko in jo s svojim vozilom odpeljala na več različnih pošt, kjer je oškodovanka dvignila denar in ga izročila storilcema. Po prejemu denarja sta storilca s kraja odšla in oškodovanko pustila na pošti,« je takrat zapisala Suzana Rauš. Policisti in kriminalisti murskosoboške PU so oba storilca kmalu izsledili. Eden od njiju, 45-letni osumljenec, ki prihaja z območja PU Celje, enega od naslovov bivanja pa ima tudi v Nemčiji, je takrat končal v priporu.

Zdaj je kazenski postopek proti njemu končan. Na okrajnem sodišču v Murski Soboti je bil 45-letnik obsojen zaradi dveh kaznivih dejanj, in sicer lažnega izdajanja za uradno ali vojaško osebo in goljufijo. Kot je za Vestnik.si sporočil Drago Farič, vodja Okrožnega državnega tožilstva Murska Sobota, so 45-letniku za prvo kaznivo dejanje izrekli 3 mesece zapora in za drugo 9 mesecev zapora, nakar mu je bila izrečena enotna kazen 11 mesecev zapora.

lažni-kriminalist policija sodišče