vestnik

Mopedista povzročila nesreči, en hudo poškodovan

M. V., 29. 7. 2020
PU Novo mesto
Fotografija je simbolična.
Črna kronika

Murskosoboški policisti sporočili, da sta mopedista, oba brez vozniškega dovoljenja, povzročila prometni nesreči. En je bil celo pod vplivom alkohola.

Včeraj, malo pred 17. uro je v Beltincih mladoletni voznik kolesa z motorjem zaradi neupoštevanja prednosti v križišču čelno trčil v traktor.

Voznik kolesa z motorjem ni posedoval vozniškega dovoljenja in je bil v nesreči hudo telesno poškodovan, saj ima zlomljeno nogo.

Zoper povzročitelja bo podan obdolžilni predlog,o dogodku bo obveščeno tudi Okrožno državno tožilstvo in Center za socialno delo. Staršem pa bo izdan plačilni nalog.

Vozil pijan  

Okrog 18.30 ure pa je v Kobilju voznik kolesa z motorjem med vožnjo zapeljal preblizu desnemu robu vozišča, izgubil nadzor nad vozilom in padel po vozišču ter se hudo telesno poškodoval. Voznik je vozil neregistrirano kolo z motorjem, brez veljavnega vozniškega dovoljenja pod vplivom alkohola (1,03 mg/l) in v času vožnje ni uporabljal varnostne čelade. Vozilo je bilo zaseženo.

Zoper voznika bo podan obdolžilni predlog, o dogodku pa bo obveščeno tudi tožilstvo.

Zaseg vozila

 Včeraj, okrog 9.30 ure so policisti v Murski Soboti vozniku zasegli osebni avtomobil. Ugotovili so, da voznik nima vozniškega dovoljenja. Voznik je bil preizkušen tudi z elektronskim alkotestom, ki je pokazal 1,21 mg/l alkohola v organizmu.

Zoper kršitelja bo podan obdolžilni predlog.

nesreča moped prometna pijan