vestnik

Napeto dogajanje v Črenšovcih - V policiste na kraju prometne nesreče zalučal kamen

Vestnik.si, 30. 3. 2022
Jure Zauneker
V policiste je zalučal kamen in jih napadel.
Črna kronika

Policiste, ki so obravnavali prometno nesrečo, napadel domačin. Zagrožena kazen je zaporna, od 6 mesecev do treh let.

Murskosoboški policisti so sporočili, da se je v torek, okrog 21. ure, v naselju Črenšovci zgodila prometna nesreča zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji. Povzročitelj je kraj prometne nesreče zapustil in bil izsleden naknadno.

A ni ostalo le pri tem. Med obravnavo prometne nesreče na kraju je namreč k policistom pristopil občan. "Začel je kričati na policiste, jih žaliti in jim groziti. Opozoril policistov ni upošteval, proti njim je zalučal kamen in jih napadel. S strani policistov je bil nato obvladan," je še dejala tiskovna predstavnica PUMS Suzana Rauš. 



Vozila brez vozniškega dovoljenja 

Oba udeleženca prometne nesreče sta vozila neregistrirani vozili brez vozniškega dovoljenja. Vozilo oškodovanca je bilo zaseženo in bo zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja podan obdolžilni predlog pristojnemu sodišču. Zoper povzročitelja prometne nesreče bo uveden hitri postopek z odločbo.

Zoper občana, ki je napadel policiste pa kazenska ovadba zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja napada na uradno osebo, ko opravlja naloge varnosti po 1. odstavku 300. člena KZ-1, kjer piše, da se osebo, ki napade uradno osebo, ko ta opravlja naloge policije, kaznuje z zaporom od šestih mesecev do treh let. 

črenšovci nesreča napad policisti