vestnik

Parkirate na mesto za invalide?

A. G., 6. 12. 2021
Vanesa Jaušovec
V poostrenem nadzoru, ki smo ga pomurski policisti izvedli minuli petek sta bili ugotovljeni 2 kršitvi parkiranja na mestih za invalide.
Črna kronika

Vozniki motornih vozil pogosto zlorabljajo posebej označene parkirne prostore za invalide tako, da na teh prostorih parkirajo svoja vozila, ki niso označena s predpisanimi parkirnimi kartami.

Na Mednarodni dan invalidov so tudi pomurski policisti opravili poostren nadzor. Vozniki  motornih vozil namreč pogosto zlorabljajo posebej označene parkirne prostore za invalide tako, da na teh prostorih parkirajo svoja vozila, ki niso označena s predpisanimi parkirnimi kartami.

Parkiranje na parkirnem mestu označenem za invalide določa 67.člen Zakona o pravilih cestnega prometa. Za kršitev te določbe je predpisana globa v višini 80 evrov.

Letos 41 krištev, lani 110 

Na območju PU M. Sobota je bilo v letošnjem letu ugotovljenih 41 kršitev nepravilnega parkiranja na parkirnih prostorih za invalide, v enakem obdobju lanskega leta pa 110. V poostrenem nadzoru, ki smo ga pomurski policisti izvedli minuli petek sta bili ugotovljeni 2 kršitvi parkiranja na mestih za invalide. Izrečeno 1 opozorilo in 1 globa. V poostrenem nadzoru smo policisti sodelovali skupaj z občinskim redarstvom.

V poostrenem nadzoru je bilo ugotovljenih še 8 kršitev zaradi neuporabe varnostnega pasu, 6 kršitev zaradi uporabe mobilnega telefona med vožnjo, 7 kršitev pešcev in 8 drugih kršitev.

ea34f18d3ec0d545b261d6e296884ff6
Saso Bizjak
Parkiranje na parkirnem mestu označenem za invalide določa 67.člen Zakona o pravilih cestnega prometa. Za kršitev te določbe je predpisana globa v višini 80 evrov.

Pijan voznik divjal skozi naselje in ostal brez izpita

Policisti PP Gornja Radgona so med kontrolo cestnega prometa v naselju Rihtarovci ob 11.29 uri ustavili voznika osebnega avtombila znamke VW, ki je vozil v naselju s hitrostjo 113 km/h , kjer je s splošnimi pravili hitrost omejena na50 km/h.

Elektronski alkotest je pri vozniku pokazal 0,37 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Kršitelju je bilo na kraju začasno odvzeto vozniško dovoljenje.

Zoper voznika bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

mednarodni-dan-invalidov poostren-nadzor globa opozorilo alkohol vožnja avtomobil invalidi parkirni-prostor