vestnik

Nekdanji trener Fridl od Nafte zahteva slabih 45 tisočakov

Rok Šavel, 15. 9. 2021
Aleš Cipot
Fridlu naj bi se 15. aprila 2019 zgodila "slačilnica", nato pa je sledil sestanek, kjer se je z vodstvom kluba dogovoril o odhodu iz Lendave. Sam trdi, da je bilo sodelovanje z igralci korektno, na predlagane pogoje sporazumne prekinitve pogodbe pa ni nikoli pristal.
Črna kronika

Franc Fridl, ki je Nafto vodil od 2017 do 2019, spor z lendavskim drugoligašem rešuje na sodišču, saj meni da njegova pogodba ni bila sporazumno prekinjena in mu je klub dolžan izplačati pogodbene obveznosti v višini 44.265 evrov.

Fridl, ki je v svoji karieri igral tako za Maribor kot za Olimpijo, pa tudi za Muro, katero je tudi vodil pred prihodom na lendavsko klop, je trenutno glavni trener Rogaške, a ima po njegovem mnenju še neporavnane račune s strani svojega bivšega delodajalca. Na soboškem sodišču se namreč pravda zaradi plačila dobrih 44 tisočakov, kolikor naj bi mu klub ostal dolžan do izteka pogodbe, ki po njegovem videnju ni bila sporazumno prekinjena kot trdi vodstvo kluba.

6ec13fe1619da49cc2c6392cac2c427a
Aleš Cipot
Franc Fridl spor z Nafto rešuje na sodišču.

Na današnjem naroku na okrožnem sodišču v Murski Soboti je v pravdi med Fridlom in Nafto potekalo zaslišanje Fridla in številnih prič. Pred sodnico Marijo Stojko Tratnjek so tako stopili pomočnik direktorja Pozsgai Franc, zaposlena v oddelku za gospodarstvo Marija Močnik, športni direktor Kocsárdi Gergely István, računovodja Ivan Denša, nogometaš Nafte Vedran Vinko in še takratni Fridlov pomočnik Simon Sešlar.

Puč v slačilnici in domnevni stisk rok usodnega 15. aprila

Do domnevno sporazumne prekinitve pogodbe med Fridlom in Nafto je prišlo 15. aprila leta 2019, ko naj bi po navedbah prič igralci izvedli puč, saj več niso želeli trenirati pod takratnim trenerskim dvojcem. Sledil je usodni sestanek trojice iz kluba: Pozsgai, Kocsárdi in Močnik ter Fridla, na katerem se Fridl po njegovih navedbah ni strinjal s predlaganimi pogoji sporazumne prekinitve pogodbe, zato sporazuma nikoli ni podpisal, a v klubu trdijo, da so si segli v roke, naknadno pa je sporazumno prekinitev v pisni obliki sestavil še tajnik kluba Miran Doma in tudi posredoval Fridlu. Klub in Fridl imata sicer istega računovodjo, in sicer računovodski servis Dening iz Lendava, ki ga vodi Ivan Denša. Slednji je dejal, da so ostale odprte terjatve Fridla do Nafte od junija 2019 naprej, saj mu je Fridl naročil izdelavo mesečnih faktur v višini 3405 evrov, kolikor je znašala njegova plača po pogodbi. Fridl ob tem Nafti očita še, da je bil manever kluba načrtovan, saj je klub že čez dva dni pripeljal novega trenerja, v lendavskem taboru pa trdijo, da se je strinjal z razhodom, kar dokazuje tudi dejstvo, da ni ugovarjal preostanku dogovorjenih izplačil, v katerih so mu tudi predčasno izplačali premije.

Vedran Vinko, otrok Nafte, ki še danes nosi 'plavi' dres je na sodišču dejal, da je v slačilnici vladalo slabo vzdušje, po seriji slabih rezultatov pa so se igralci odločili, da ne bodo več trenirali in so protestno zahtevali zamenjavo trenerja. Sešlarjeva situacija, ko je bil pomočnik Fridlu, pa je bila po njegovih lastnih trditvah precej drugačna od Fridlove, ki je imel še leto dni veljavno pogodbo, saj je imel sam pogodbo le še do junija, zato je tudi sprejel željo po razhodu in tudi sporazumno prekinil pogodbo.

Novembra bo svoje povedal še Miran Doma, ki je bil sekretar Nafte in naj bi tudi pisno sestavil sporazumno prekinitev pogodbe med Fridlom in klubom. Nafta je sicer domnevno sporazumni razhod s Fridlom in podpis pogodbe z novim trenerjem Mariánom Sluko sporočila javnosti 17. aprila 2019, torej tri dni po za Fridla usodnem ponedeljku v Lendavi. No, slovaški strateg, ki je na trenerskem stolčku zamenjal Fridla, je v Lendavi zdržal le nekaj mesecev, saj so se mu v klubu zahvalili za sodelovanje že 11. decembra in nato 23. decembra na njegovo mesto imenovali trenutnega trenerja Dejana Dončića.

nk-nafta franc-fridl okrožno-sodišče pravda