vestnik

Nepridipravi vlomili v športni objekt, policisti prijeli štiri tujce. V Sotini se je poškodoval pohodnik

Vestnik.si, 21. 2. 2023
Vanesa Jaušovec
Fotografija je simbolična.
Črna kronika

Policisti v Pomurju so v ponedeljek obravnavali pet prometnih nesreč, v katerih je nastala materialna škoda, dve kaznivi dejanji, kršitev javnega reda in miru, požar v naravnem okolju, štiri primere povoženja divjadi, dve poškodbi vozil na parkirnih prostorih in prijeli so štiri tujce.

Na področju kriminalitete so soboški policisti obravnavali vlom v športni objekt in tatvino mobitela. Javni red in mir je bil enkrat kršen v zasebnem prostoru. Kršitelj se je ob intervenciji policistov pomiril in s kršitvijo prenehal.

Policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe so na avtocesti zaustavili avtobus tujih registrskih tablic. Pri kontroli potnikov je bilo ugotovljeno, da štirje potniki na avtobusu ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo.


V Sebeborcih je občan na prostem zakuril veje, zaradi vetra mu je ogenj ušel izpod nadzora. Požar, ki se je razširil proti bližnjemu gozdu, so pogasili domači gasilci. Zoper občana bo podan predlog pristojnemu prekrškovnemu organu.


Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje še poroča, da se je v Sotini poškodoval pohodnik. Zaradi težko dostopnega terena so gasilci PGD Sveti Jurij poškodovanca oskrbeli in reševalcem nudili pomoč pri prenosu do okoli 800 metrov oddaljene ceste. 

pums kronika-pomurskih-policistov