vestnik

(Nesreča v Nedelici) Policisti govorijo o dveh vzrokih za nesrečo v Nedelici, 13-mesečni otrok na zdravljenju v UKC Ljubljana

Vestnik.si, 19. 5. 2021
Jože Gabor
Prometna nesreča v Nedelici.
Črna kronika

Kot smo že poročali, se je v sredo po 8. uri pri pokopališču v Nedelici v Občini Turnišče zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom. Zdaj je znanih nekaj več podrobnosti.

V nesreči, v kateri sta bila udeležena dva osebna avtomobila, je življenje izgubila 36-letna voznica iz območja Občine Dobrovnik. V njenem vozilu je bil tudi 13-mesečni otrok, ki je zaradi poškodb potreboval zdravniško pomoč in je bil odpeljan na zdravljenje v Univerzitetni klinični center Ljubljana. Drugi udeleženec v drugem vozilu je star 21 let in je predvidoma lažje telesno poškodovan. Policisti so ga po nesreči preizkusili z alkotestom, rezultat testa pa je bil negativen. 

Z zbiranjem obvestil in z ogledom kraja prometne nesreče je bilo ugotovljeno, da se je 36-letna voznica osebnega avtomobila, v katerem je bil pravilno, v otroškem sedežu zavarovan 13-mesečni otrok, vozila po lokalni cesti iz smeri naselja Nedelica v smeri naselja Dobrovnik. Ko se je pripeljala do križišča, je zapeljala na prednostno cesto v trenutku, ko je po njej pripeljal 21-letni voznik osebnega avtomobila.

Ob prometnih policistih Policijske uprave Murska Sobota sta si kraj nesreče ogledala tudi državna tožilka in preiskovalna sodnik Okrožnega sodišča Murska Sobota, ki je odredil, da se o okoliščinah nesreče izdela izvedensko mnenje. Prometni policisti bodo z mnenjem izvedenca lahko prišli do podatkov, s kolikšno hitrostjo sta peljala udeleženca v nesreči, kaj je bil dejanski vzrok za nesrečo in kdo je bil povzročitelj nesreče. Policisti za zdaj domnevajo, da bi  bila lahko vzroka za nesrečo dva, in sicer odvzem prednosti in vožnja z neprilagojeno hitrostjo.

Pokojna 36-letnica je sicer četrta smrtna žrtev prometnih nesreč v Pomurju letos.

nesreča nedelica policija