vestnik

(NOVE PODROBNOSTI) Sodišče za 16-letnika odredilo pripor. Sin je očeta očitno poskušal umoriti zaradi razmer v družini

ABE, 13. 12. 2021
Nataša Juhnov
Preiskovalni sodnik okrožnega sodišča v Murski Soboti je za domnevnega storilca kaznivega dejanja poskusa umora v Ižakovcih odredil pripor.
Črna kronika

Preiskovalni sodnik okrožnega sodišča v Murski Soboti je za domnevnega storilca kaznivega dejanja poskusa umora v Ižakovcih odredil pripor.

Policisti in kriminalisti Policijske uprave Murska Sobota so v ponedeljek k preiskovalnemu sodniku okrožnega sodišča v Murski Soboti privedli osumljenca kaznivega dejanja poskusa umora, do katerega je prišlo, kot smo že poročali, v noči na nedeljo v Ižakovcih v Občini Beltinci.

murska-sobota, sodišče, preprodajalci-droge
Jure Zauneker
Policisti in kriminalisti Policijske uprave Murska Sobota so danes k preiskovalnemu sodniku okrožnega sodišča v Murski Soboti privedli osumljenca kaznivega dejanja poskusa umora, do katerega je prišlo, kot smo že poročali, v noči na nedeljo v Ižakovcih v Občini Beltinci.

Sodnik je za domnevnega storilca, po naših podatkih gre za 16-letnika, zaradi ponovitvene nevarnosti odredil pripor. Mladoletnik je po naših podatkih zaradi razmer v družini v noči na nedeljo poskušal z nožem umoriti očeta, pri katerem je po ločitvi med staršema preživljal konec tedna. Očeta je domnevno večkrat z nožem v hrbet zabodel med spanjem, vendar je žrtvi uspelo zbežati iz hiše in zločin prijaviti na interventno številko policije 113.

Po naših podatkih je storilec tovrsten napad v preteklosti napovedal, a so uradne informacije o zločinu, ki se je zgodil v noči na nedeljo, za zdaj zelo skope, kar je zaradi poteka preiskave in vpletenosti mladoletne osebe sicer povsem razumljivo.

poskus-umora Ižakovci sin oče sodišče policija