vestnik

Odlagališče Dolga vas: Bala z odpadki padla na žensko, ki trdi, da je decembra 2017 v vrečki videla odrezano človeško glavo

ABE, 24. 5. 2019
Leon Novak
Policisti in kriminalisti so preiskali odlagališče v Dolgi vasi, a človeških ostankov decembra 2017 niso našli. 
Črna kronika

V sredo je bala z odpadki na odlagališču v Dolgi vasi poškodovala Svetlano Horvat iz tamkajšnjega romskega naselja. Horvatova je z zatrjevanjem, da je decembra 2017 na odlagališču v vrečki videla ženska glavo, takrat povzročila velik preplah.

Na Svetlano Horvat iz romskega naselja v Dolgi vasi, ki naj bi bila decembra 2017 na odlagališču odpadkov v Dolgi vasi v vrečki videla žensko glavo, je v sredo, ko se je spet potikala po odlagališču, padla bala z odpadki, smo izvedeli neuradno. Horvatova je hudo poškodovana, saj ima po podatkih policije zlomljen gleženj in zlomljeno ključnico.


0445028d100f6733c4dc4d9e187aefbd
PUMS
Policisti so izdelali fotorobota ženske glave, ki naj bi jo bila videla Svetlana Horvat.


Svetlana Horvatov je vzbudila veliko pozornost javnosti in medijev, ko je v začetku decembra 2017 zatrjevala, da je na dolgovaški deponiji odpadkov v vrečki videla žensko glavo. »Iskala sem baker, kot to počnem že vrsto let. Bila je velika črna vreča in ko sem jo odprla, sem videla žensko glavo. Imela je črne dolge lase in zaprte oči. Poleg je bilo še ogromno krvi. Ustrašila sem se, odvrgla vrečko ter odšla domov,« je decembra 2017 pripovedovala Svetlana Horvat. Pozneje je o tem, kar naj bi bila našla, obvestila zaposlenega na deponiji, ki pa ji ni verjel, je takrat še dejala. O tem je nato povedala sovaščanu in obvestila policijo.

Svetnica ji je verjela
Decembra 2017 je o Svetlani Horvat sicer spregovorila romska svetnica lendavskega občinskega sveta Nataša Horvat, ki ji je takrat povsem verjela. »Poznam jo že zelo dolgo, odkar živi tu, brska po smeteh in nima nobenega razloga, da bi si to zgodbo izmislila. Tudi sama sem sprva mislila, da to ne more biti res, ko pa sem jo obiskala in videla, kako je prestrašena, sem spoznala, da misli resno in govori resnico,« je takrat dejala svetnica Horvatova.

Policisti in kriminalisti Policijske uprave Murska Sobota zaradi njene prijave niso ničesar prepustili naključju. Šestega decembra 2017 so tako opravili podroben ogled odlagališča odpadkov, vendar domnevnih človeških ostankov niso našli. Med iskanjem so celo uporabljali za tovrstno iskanje posebej izurjene pse. Policija je teden dni po tem, ko so policisti in kriminalisti preiskali odlagališče, po opisu Svetlana Horvat izdelala fotorobot osebe in pozvala vse, ki bi jo prepoznali ali kar koli vedeli o njej, da jih o tem obvestijo. Za zdaj se še ni izkazalo, da je pri najdbi Svetlane Horvat res šlo za človeške ostanke.
Dolga vas deponija odpadki smeti Svetlana Horvat