vestnik

Padavine največ težav povzročile v občinah Gornja Radgona in Ljutomer

Vestnik.si, 14. 5. 2022
PGD Gornja Radgona
Padavine v Občini Gornja Radgona
Črna kronika

Včeraj popoldne so tudi del Pomurja zajele padavine, ki so predvsem na Štajerskem in Koroškem prerasle v močnejša neurja.

Kot so sporočili z uprave za zaščito in reševanje, je močan dež včeraj popoldne zajel Občino Gornja Radgona. Na Ivanjskem vrhu je nanesel večjo količino vode in blata na cesto ter v objekt. Posredovali so gasilci PGD Spodnji Ivanjci, Negova in delavci podjetja Komunale Radgona. V Negovi je poplavilo kletne prostore dveh stanovanjskih hiš. Posredovali so gasilci PGD Negova. V Občini Ljutomer pa je močan dež nanesel blato na cestišče v središču naselja Mala Nedelja. Posredovali so gasilci PGD Mala Nedelja.

In kako kaže z vremenom danes in jutri?

Danes bo spremenljivo do pretežno oblačno. Nastajale bodo krajevne plohe in predvsem v zahodni polovici Slovenije posamezne nevihte. Najvišje dnevne temperature bodo od 20 do 24, na Primorskem do 26 °C. Jutri bo povečini sončno, zjutraj bo ponekod po nižinah kratkotrajna megla. Popoldne bo predvsem v hribih nastala kakšna ploha ali nevihta. Najnižje jutranje temperature bodo od 8 do 14, najvišje dnevne od 23 do 28 °C.

neurje padavine