vestnik

Policisti odkrili ukradeno vozilo Peugeot 3008, septembra lani je bilo odtujeno v Italiji

Vestnik, 7. 5. 2021
PUMS
Vozilo, ki je bilo lani odtujeno v Italiji.
Črna kronika

Vozilo je bilo zaseženo in bo po končanem postopku vrnjeno lastniku.

Kot so sporočili iz Policijske uprave Murska Sobota, so policisti včeraj pri vstopu v državo na kontrolni točki AC Pince kontrolirali osebni avtomobil Peugeot 3008 italijanskih registrskih številk. Pri kontroli vozil in listin je bilo ugotovljeno, da je bilo vozilo odtujeno septembra 2020 v Italiji. Voznik je policistom izročil prometno dovoljenje, za katerega je bilo v postopku preverjanja listin ugotovljeno, da je popolno ponaredek. Vozilo je bilo zaseženo in bo po končanem postopku vrnjeno lastniku. "Zoper voznika, 31-letnega državljana Romunije bo podana kazenska ovadba za kaznivo dejanje Prikrivanja po 217. členu KZ-1 in kaznivo dejanje Ponarejanja listin po 251. členu KZ-1.

radar, merjenje hitrosti
Nataša Juhnov
Fotografija je simbolična.

Pomurski policisti so sicer v preteklih štiriindvajsetih urah obravnavali dve prometni nesreči, ki sta se končali z materialno škodo, devet kaznivih dejanj, dve kršitvi javnega reda in miru, osem primerov povoženja divjadi, zasegli pa so tudi osebni avtomobil. Na področju kriminalitete so policisti obravnavali tatvino v trgovini, tatvino denarja, tatvino mobitela, poškodovanje vetrobranskega stekla na osebnem avtomobilu, zlorabo bančne kartice in tri goljufije.Javni red in mir je bil kršen dvakrat v zasebnih prostorih. Kršitelji so se po intervenciji policistov pomirili in s kršitvami prenehali.

Policisti Postaje prometne policije pa so v Črenšovcih zaustavili voznika osebnega avtomobila. Pri preverjanju dokumentov je bilo ugotovljeno, da voznik za vožnjo ne poseduje vozniškega dovoljenja. Osebni avtomobil mu je bil zasežen.

pums kronika-pomurskih-policistov