vestnik

Policisti po treh letih še vedno niso ujeli tatove, ki so v Moravskih Toplicah ukradli dirkalno kolo pomočniku Tadeja Pogačarja

ABE, 9. 6. 2021
Nataša Juhnov
Ukradeno je bilo tekmovalno kolo v vrednosti 14.000 evrov.
Črna kronika

27. Dirka po Sloveniji se vrti okoli zmagovalca lanske Dirke po Franciji in njegove ekipe UAE Emirates.

V sredo se je začela Dirka po Sloveniji 2021, a tokrat brez etape po Pomurju. Za favorita velja Tadej Pogačar, zmagovalec lanske Dirke po Franciji in njegova ekipe UAE Emirates. Eden od Pogačarjevih pomočnikov je tudi zmagovalec Dirke Po Sloveniji 2017 Poljak Rafal Majka.

faffa7ada9f998fedc8d53e7007e579c
Nataša Juhnov
Rafal Majka
Majka je prav tako tekmoval na Dirki po Sloveniji 2018, ki jo je osvojil Primož Roglič, prva etapa pa je potekala od Lendave in do Murske Sobote. Televizijska slika je iz Pomurja zaradi prenosa programa Eurosport takrat šla v več kot 100 držav na svetu, svoj lonček spektaklu pa so žal pred tremi leti pristavili tudi nepridipravi. S parkirišča hotela Livada v Moravskih Toplicah so namreč ekipi ekipi Bora Hansgrohe, za katero je takrat vozil Majka, ukradli vrhunsko dirkalno kolo, vredno 14 tisoč evrov.

Policisti Policijske uprave Murska Sobota za neznanim storilcem še vedno zbirajo obvestila, je na naše poizvedovanje pred začetkom 27. Dirke po Sloveniji odgovorila Suzana Rauš, tiskovna predstavnica policijske uprave.

d6d8409eb494942377dfe85eeb278f67
Nataša Juhnov
Pri varovanju in urejanju prometa na celotni dirki po Sloveniji 2018 je bilo udeleženih več sto policistov, za vsako etapo pa je bilo angažiranih tudi 28 policistov/motoristov ter najmanj tri službena vozila s po šestimi policisti.

Murskosoboška policijska uprava po besedah Suzane Rauš tako še vedno obravnava prijavo kaznivega dejanja tatvine kolesa ene izmed ekip, ki je bila junija 2018 udeležena v kolesarski dirki po Sloveniji. Tatvina se je zgodila na parkirišču hotela v Moravskih Toplicah v času, ko je ekipa servisirala in čistila kolesa. Ukradeno je bilo tekmovalno kolo v vrednosti 14.000 evrov.

dirka-po-sloveniji tadej-pogačar rafal-majka