vestnik

(RAZKRIŽJE) Požar uničil hišo pomurskemu glasbeniku. Župan bo sprožil humanitarno akcijo

Vestnik.si, 9. 3. 2022
PGD Ljutomer
Gorela je stanovanjska hiša.
Črna kronika

Župan Ivanušič bo sprožil humanitarno akcijo zbiranja prostovoljnih prispevkov za obnovo hiše glasbenika in njegove partnerice.

Poročali smo, da je v ponedeljek v Razkrižju zagorela stanovanjska hiša, v požaru pa je po ocenah policistov nastalo za okoli 30 tisoč evrov škode. V zapisu, ki ga je na svojem družbenem omrežju objavil razkriški župan Stanko Ivanušič, lahko preberemo, da je bil lastnik hiše pomurski glasbenik Jože Kontrec, član skupine Langa, skupaj s partnerko, v Razkrižje, kjer sta si urejala staro hišo, pa sta se preselila pred približno enim letom. 

požar, razkrižje, pgd-ljutomer
PGD Ljutomer
Gorela je stanovanjska hiša.

Hišo, kot lahko še beremo, ste urejala v starinskem slogu, ohraniti sta skušala vse, kar se je dalo, uredila sta tudi fasado, saj so bili na hiši še vidni ostanki poškodb strelnega orožja iz 2. svetovne vojne. V notranjosti sta uredila večji prostor za Kontrecovo zbirko starih glasbenih instrumentov, zamenjala pa sta tudi lesena tla in strope, namestila polkna, uredila priklop na vodovod in elektriko ter si počasi urejala tudi drugo notranjost hiše. 

"1. marca letos je bila hiša urejena tako daleč, da sta se vanjo vselila in se veselila življenja na tem mirnem kotičku, na vznožju Razkriškega brega, pod domačijo Kunčič, od koder seže prekrasen razgled na celotno pomursko pokrajino. A sta v hipu ostala brez vsega," je zapisal Ivanušič in dodal, da je najverjetnejši vzrok požara električna instalacija. 

požar, razkrižje, pgd-ljutomer
PGD Ljutomer
Gorela je stanovanjska hiša.

Pomurski glasbenik in njegova partnerica sta sicer v začasnem bivališču, bo pa župan s pomočjo humanitarnih organizacij, ki se bodo odzvale njegovemu pozivu, sprožil humanitarno akcijo zbiranja prostovoljnih prispevkov, bodisi v obliki dela, bodisi v obliki finančne pomoči, saj lastnika hiše sama ne bosta mogla urediti. Na pomoč je župan že sedaj poklical vse, ki bi želeli pomagati glasbeniku in njegovi partnerici, vse ostale informacije pa bodo v prihodnjih dneh dosegljive tudi v upravi Občine Razkrižje in pri županu osebno. 

požar razkrižje stanovanjska-hiša