vestnik

Že dopoldne krepko pod vplivom alkohola prekoračil dovoljeno hitrost

Vestnik.si, 19. 7. 2022
Nataša Juhnov
Fotografija je simbolična.
Črna kronika

Včeraj, malo po 10. uri so policisti Policijske postaje Gornja Radgona opravljali meritve hitrosti v naselju Lomanoše in pri vozniku osebnega avtomobila izmerili hitrost vozila 66 km/h.

Ob kontroli voznika je bilo ugotovljeno, da ta ni uporabljal varnostnega pasu, prav tako je kazal očitne znake alkoholiziranosti,  zaradi česar mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je ob pravilni uporabi pokazal 1,12 mg/l alkohola v izdihanem  zraku. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola bo zoper voznika podan obdolžilni  predlog. Za prekoračitev hitrosti in neuporabo varnostnega pasu pa mu je bil izdan plačilni nalog.

Policijska uprava Murska Sobota v teh vročih dneh vse  voznike še posebej opozarja naj bodo strpni in previdni v prometu ter naj bodo pozorni  na pešce, kolesarje ter voznike enoslednih motornih vozil. Dodajajo še, da preden sedete v vozilo le-to dobro prezračite in se na pot vedno  odpravite spočiti. Poudarjajo, da naj vozite le trezni, v primeru uživanja alkohola pa naj vozi kdo, ki alkoholnih pijač ni užival ali pa uporabite javna prevozna sredstva.

pu-ms poročilo lomanoše kronika