vestnik

Rop pošte v Veržeju: Ižakovčan ni priznal krivde

ABE, 17. 4. 2020
Jure Zauneker
Ropar je v Veržeju ukradel 800 evrov, a se je zaradi dobrih varnostnih mehanizmov med begom denar obarval.
Črna kronika

32-letni Damjan Jerebic iz Ižakovec je obtožen, da je 20. novembra lani ropal v pošti v Veržeju, 12. decembra pa še izvršil rop v pošti v Trnovski vasi pri Ptuju.

Na okrožnem sodišču na Ptuju so opravili predobravnavni narok za 32-letnega Damjana Jerebica iz Ižakovec, ki je obtožen, da je lani oropal dve pošti. Jerebic je po očitkih iz obtožnice 20. novembra ropal v pošti v Veržeju, 12. decembra pa izvršil rop še v pošti v Trnovski vasi pri Ptuju. Obtoženec krivde ni priznal, na začetek sojenja pa bo počakal v priporu, v katerem je od 14. decembra.

Rop pošte Veržej 1
PU Murska Sobota
Storilec, kot ga je upodobil fotorobot.

Med ropom pošte v Veržeju je bil Jerebic zamaskiran in oborožen s pištolo. Ukradel je 6800 evrov, a se je zaradi dobrih varnostnih mehanizmov med begom denar obarval. Denar je zato odvrgel pri pokopališču v Veržeju in od tam pobegnil v neznano. Pet dni po ropu so na obrobju vasi pri reki Muri našli oblačila, ki jih je prav tako odvrgel.

veržej, rop-pošte
Jure Zauneker
Policisti so roparja pošte v Veržeju iskali tudi z blokadami.

Preiskovalci so med preiskovanjem kaznivega dejanja izdelali fotorobot storilca. Jerebic pa je po očitkih iz obtožnice zamaskiran in oborožen 12. decembra oropal še pošto v Trnovski vasi in ukradel 1300 evrov. Še isti dan so ga po usklajenem in koordiniranem delovanju kriminalistov in policistov mariborske in murskosoboške policijske uprave prijeli. Orožja, ki ga je 32-letni Ižakovčan uporabil pri izvršitvi kaznivih dejanj, pa niso našli.

rop veržej sodišče