vestnik

(VIDEO) Tekma visokega tveganja: Nizozemcem ukradli zastavo, v pretepu v Poštni ulici trije navijači poškodovani

ABE, 17. 9. 2021
Aleš Cipot
Mura : Vitesse
Črna kronika

Tekmo Mura – Vitesse je policija ocenila za dogodek visokega tveganja.

Preverili smo, koliko dela so imeli mariborski policisti na včerajšnji tekmi med Muro in nizozemsko ekipo Vitesse. Policistom Policijske uprave (PU) Maribor so pomagali kolegi iz Murske Sobote in tudi iz drugih policijskih uprav.

Policija je tekmo ocenila kot dogodek A oziroma kot dogodek visokega tveganja. Kot je na naše poizvedovanje odgovoril Miran Šadl iz mariborske PU, so že pred samo tekmo obravnavali eno tatvino, po tekmi pa kaznivo dejanje nasilništva. »Po do sedaj zbranih podatkih je prišlo po tekmi na Poštni ulici v Mariboru do pretepa med navijači SBV Vitesse in domnevno navijači Viol, v katerem so bili trije nizozemski državljani poškodovani,« je opisal Šadl.

mura, vitesse
Aleš Cipot
Mura : Vitesse

Po naših podatki je nekdo nizozemskih navijačem na Grajskem trgu ukradel zastavo, kar je med njimi povzročilo veliko nejevolje. Šlo je namreč za zastavo v spomin na dogodke iz druge svetovne vojne, ko so v Arnhemu in okolici potekale silovite bitke. Eden od vzdevkov kluba je namreč tudi letalski oziroma padalski nogometni klub, ker častijo zavezniške padalce, ki so se jeseni in pozimi 1944 bojevali za osvoboditev Arnhema. 

Kot je še sporočil predstavnik za odnose z javnostmi mariborske policije, so med tekmo policisti na severnem platoju stadiona Ljudski vrt občanu iz območja Murske Sobote zasegli ročno zvito cigareto, za katero sumijo, da je v njej zavita prepovedana droga konoplja. Po prejemu ustreznega testa bo kršitelju izdana odločba o prekršku.

policija tekma vitesse mura