vestnik

Ukradli veliko količino orožja, tudi vojaškega

Uredništvo, 11. 1. 2019
Vestnik
Tatovi naj bi po naših informacijah ukradli večjo količino orožja.
Črna kronika

V noči iz torka na sredo so iz ljubljanskega podjetja na Fužinah ukradli večjo količino orožja, med njimi je tudi vojaško orožje. 

Nepridipravi so sredi tedna ponoči vlomili v skladišče podjetja, ki je hranilo večjo količino orožja. Po poročanju spletne strani 24ur.com naj bi ukradliveč kot 50 kosov orožja, med katerimi je tudi orožje, ki je v uporabi oboroženih sil. Ukradli so tudi bombometa. Po naših informacijah naj bi v skladišče vlomili skozi streho,tatovi pa naj bi potem embalažo, torej plastične kovčke, v katerih je bilo orožje shranjeno, pometali kar v reko Ljubljanico.


06d8e231a74b599e52948dbbf3858498
Robert Balen
Skladišče, iz katerega je izginilo orožje.

Po neuradnih podatkih naj bi nastalo za več kot 30.000 evrov škode."Ta trenutek lahko potrdimo, da Policijska uprava Ljubljana obravnava vlom v poslovni prostor v Ljubljani, od koder je bilo odtujenih več različnih kosov orožja, večinoma kratkocevno orožje, med odtujenimi kosi pa sta tudi dva bombometa. V povezavi z dogodkom vse od srede, 9. 1., potekajo intenzivneaktivnosti za izsleditev storilcev in odtujenega orožja. V okviru tegapoteka tudi sodelovanje s partnerskimi službami doma in s tujimi varnostnimi organi,"so pojasnili ljubljanski policisti.Po naših informacijah naj bi nad dogodkom že bdela tudi Sova.

Robert Balen
Skladišče, iz katerega je izginilo orožje. 
orožje ljubljana kraja sova