vestnik

V eksploziji hudo poškodovan nekdanji minister iz Pomurja

R.Š., 4. 5. 2022
Bobo
Nekdanji minister Henrik Gjerkeš se je hudo ponesrečil.
Črna kronika

Minulo nedeljo je v Ponovi vasi pri Grosuplju prišlo do eksplozije in požara v stanovanski hiši. Pri tem se je hudo poškodoval nekdanji pomurski politik Henrik Gjerkeš.

Po poročanju medijev se je v nesreči na svojem domu pri Grosuplju hudo poškodoval Henrik Gjerkeš, ki je bil na listi DeSUS minister za lokalno samoupravo in regionalni razvoj med letoma 2009 in 2011 v času vlade Boruta Pahorja. Med popravilom motorja naj bi prišlo do eksplozije in požara, po poročanju prostovoljnih gasilcev iz Grosuplja, ki so intervenirali, je ob njihovem prihodu ogenj uhajal iz delavnice in se širil na fasado, ponesrečenec pa je bil z opeklinami že izven objekta. Kot dodatno poročajo Slovenske novice, je Gjerkeš utrpel hujše poškodbe in je v umetni komi.

Gjerkeš od odhoda iz državne politike deluje na Univerzi v Novi Gorici, kjer počuje na Poslovno-tehniški fakulteti in Fakulteti za znanosti o okolju, raziskovalno delo pa izvaja v okviru Centra za sisteme in informacijske tehnologije. Kot minister je odstopil zaradi vožnje pod vplivom alkohola, ko se je vračal z novoletne zabave.

eksplozija huda-poškodba gjerkeš